Gündem
25 Haz 2011 10:46 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:30

HSYK'DAN ÇÖLAŞAN'A SERT TEPKİ!

HSYK'dan Çölaşan'a cevap: HSYK'yı yıpratmaya yönelik art niyetli bir yaklaşım.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), Türkçe Olimpiyatları kapsamında kurulun ziyaret edilmesini eleştiren köşe yazarlarına sert cevap verdi. Yapılan haberlerin "Art niyetli bir yaklaşım olduğu" belirtilen HSYK Başkanvekili Ahmet Hamsici, "Eğitim ve sosyal faaliyetler için kullanılan salonda yapılan kabulün hangi anlamda yargı bağımsızlığını zedelediği anlaşılamamıştır" dedi.

ÇÖLAŞAN'A SORU
Sözcü Gazetesinde Emin Çölaşan tarafından kalema alınan, "Fethullah'ın çocukları HSYK'da şov yaptı" başlıklı haberine Yüksek Kurul Başkanvekili Ahmet Hamsici'den sert tepki geldi. Hamsici, bu yıl 9. düzenlenen ve 130 ülkeden çocukların Türkçe konuşmasından rahatsızlık duyan Çölaşan'a, "Çocukları kabul etmenin yargı bağımsızlığını nasıl zedelediğini sordu."

ART NİYETLİ BİR YAKLAŞIM
Hamsici, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Olimpiyatlara katılan öğrenciler düzenli olarak her yıl diğer resmi kurumlarla birlikte yargı kurumlarını da ziyaret etmektedir. Bu kapsamda 2010 yılında dönemin Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın da ziyaret edildiği, 2011 yılında da başta Cumhurbaşkanlığı olmak üzere yüksek yargı kuruluşları olan Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay Başkanlıklarının ziyaret edildiği öğrenilmiş, kurulumuza gelen ziyaret teklifi bu kapsamda değerlendirilerek kabul edilmiştir. Bu nedenle önceki yıllarda ve bu yıl yargı kurumlarının Türkçe Olimpiyatları kapsamında ziyaret edilmesi haberleri köşe yazılarına konu yapılmayıp, özellikle 2011 yılında kurulumuza aynı kapsamda yapılan ziyaretin haber konusu yapılması demokratik meşruiyete dayalı HSYK'yı yıpratmaya yönelik art niyetli bir yaklaşım olarak algılanmıştır." denildi.

ÇÖLAŞAN'IN YAZISINDAN BİR KESİT
HSYK, gösterilerin yapıldığı bir tiyatro salonu mudur? Fethullah ekibi hangi sıfat ve yetkisiyle HSYK binasında gösteri yapabilmiştir? Buna nasıl, hangi gerekçeyle izin verilmiştir? İleride başka gruplar da HSYK'da şov yapmak isterse, acaba onlara da izin verilecek midir?

Bu sorulara yazıt veremezler. Ancak gerçekler ortadadır:

Bu gösteri Fethullah-AKP-HSYK üçlüsü arasındaki siyasi ilişkiyi kanıtlamış, yargının kimlerin eline geçtiğini göstermiştir. HSYK bu atraksiyona kapı açmakla Fethullah'a bir yeşil ışık daha yakmış, hakim savcı atamalarının nasıl ve hangi ilişkilerle yapıldığını bir kez daha gözler önüne sermiştir.

Düşünebiliyor musunuz, bu kurulun yargı toplantıları yapılan salonlarında Fethullah ekibi gösteri yapıyor ve izleyen görevli hakimlerden alkış alıyor!

Demek ki Fethullah'ın ağırlığı HSYK binasında bile ses veriyor. Ötesini hakimlerimiz ve savcılarımız düşünsün!

HSYK Başkanı olan Ahmet Hamsici, hiç ilgisiz bir cemaate binasını nasıl açtığını, böyle bir gösterinin HSYK binasında "Ne alaka" olduğunu belki lütfedip birkaç satırla açıklama zahmetinde bulunur!