Gündem
03 Ağu 2023 10:06 Son Güncelleme: 03 Ağu 2023 10:22

Hizmetçisi olduğu ünlü işadamı babası çıktı! 1 milyar dolarlık mirasa ortak oldu

Manisalı işadamı Niyazi Üzmez, annesi ile birlikte yıllarca evinde hizmetçi olarak çalışan kızı Kalbiye Sağlam’a babası olduğunu 71 yıl sonra itiraf etti. Hayatının şokunu yaşayan Sağlam’ın Üzmez’in kızı olduğu DNA testiyle belgelendi. Sağlam, 1 milyar liralık mirasın ortağı oldu

Sabah gazetesinden Ceyhan Torlak'ın haberine göre Ümit Etyüzen gençlik yıllarında aşk yaşadığı Niyazi Üzmez'den hamile kaldı. Ümit Etyüzen hamile kaldığında 21 yaşında, Niyazi Üzmez ise henüz 16 yaşındaydı.

Ümit Etyüzen apar topar fabrikada bekçi olarak çalışan Enver Zorlukaya ile evlendirildi. İddiaya göre, Zorlukaya başta bebeği istemedi. Bebek doğunca Zorlukaya, bebeği dere kenarına bıraktı. Ancak daha sonra pişman olan Zorlukaya bebeği dere kenarından alarak Ümit Etyüzen ile büyütmeye başladılar. Ümit Etyüzen, kızına Kalbiye ismini verdi ve Zorlukaya'nın nüfusuna kaydettirdi.

İKİSİNİ DE İŞE ALDI

Babası Hasan Üzmez ile birlikte fabrikayı işleten Niyazi Üzmez, 'bu gerçeği kimseye anlatmayın' diyerek yemin ettirdiği Ümit Etyüzen'e fabrikalarında çay temizlik işlerinde çalışması için iş verdi. Ümit Etyüzen çay, temizlik işlerinde, resmi nikahlı eşi Enver Zorlukaya ise aynı fabrikada bekçi olarak çalışıyordu.
Ümit ve Enver çifti fabrikanın bekçi evinde kalıyorlardı. Hasan Üzmez'in oğlu Niyazi Üzmez'e 'çocuğunun annesi bu kadına bir ev yap' demesi üzerine Niyazi Üzmez, iddiaya göre 60 metrekare bir arsa aldı. Fakat evi yapmaları için fabrikasından bir tuğla bile vermedi.

 

YILLARCA BABASINA HİZMET ETTİ

Zaman içerisinde büyüyerek genç kız olan Kalbiye Sağlam da tıpkı annesi gibi Üzmez ailesinin yanında hizmetçi olarak çalışmaya başladı. Kalbiye 14 yaşında iken evlendirilip, Manisa'ya gelin gitti. Ancak Kalbiye 28 yaşında iken eşi vefat edince 2 çocuğuyla birlikte dul kaldı. Kalbiye, uzaktan akrabası bildiği ve 'dayı' dediği Niyazi Üzmez'in yanına geri döndü.
Kalbiye, yıllarca Niyazi Üzmez'in Turgutlu'daki evinde, dükkanında, yazın Çeşme'deki yazlığında çalıştı. Bu arada Kalbiye'nin annesi Ümit Etyüzen 1996 yılında 66 yaşında iken hayatını kaybetti.

DNA TESTİ YAPTIRDI

Resmi nikahlı eşi İnci Üzmez'den 3 çocuğu olan Niyazi Üzmez geçtiğimiz yıl Mayıs ayında Turgutlu'da bir restoranda yemek yerken yıllarca herkesin 'bu çocuk sana ne kadar çok benziyor' dediği Kalbiye'ye gözleri dolarak gerçeği itiraf etti. Kalbiye, 'dayı' dediği Niyazi Üzmez'in, gerçek babası olduğunu öğrenince büyük bir şok yaşadı. Bunun üzerine özel bir laboratuvarda DNA testi yaptırdı.
Kalbiye Sağlam, daha sonra babalık davalarını sonuçlandırmakla ünlü avukat Varol Turbay aracılığıyla Turgutlu Aile Mahkemesi'nde babalık davası açtı. Babalık davası devam ederken geçtiğimiz 20 Şubat'ta işadamı Niyazi Üzmez 88 yaşında vefat etti. Baba Niyazi Üzmez'in cenazesi morgdayken örnekler alındı. Anne Ümit Etyüzen'in de mezarı açılarak DNA testi için örnekler alındı.

1 MİLYAR DOLARLIK SERVETİN ORTAĞI OLDU

Mahkeme tarafından İzmir Adli Tıp Kurumu'nda yapılan DNA testiyle yüzde 99.9 Niyazi Üzmez'in biyolojik babası olduğu kesinleşti. Rapor Turgutlu Aile Mahkemesi'ne gönderildi. Kalbiye, DNA testiyle biyolojik babasından kalan iki tuğla fabrikası ve 30 taşınmazın da aralarında bulunduğu yaklaşık 1 milyar liralık servete de ortak oldu.

 

AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Kalbiye Sağlam'ın avukatı Varol Turbay, "Kalbiye Sağlam yıllarca hizmetçi olarak çalıştığı evdeki kişilerden birinin babası, diğerinin dedesi olduğunu 71 yıl sonra öğrendi. Bu kendisi için büyük bir travma. Bu müvekkilim için ağır bir yük olmasına karşın gerçek babasının kim olduğunu bilmesi onu bir ölçüde rahatlattı. Kalbiye Sağlam, hiç hak etmediği halde çok zor bir çocukluk ve gençlik dönemi geçirdi.

2 çocukla dul kalınca, çocuklarına bakabilmek geçimini sağlayabilmek için dedesi olduğunu bilmediği kişinin hasta bakıcılığını, babası, kardeşleri, halaları olduğunu bilmeden bu kişilerin evinde yıllarca hizmetçilik yaptı. Bu şekilde çocuklarına baktı. Biyolojik babası ve ailesi sefa içinde yaşarken, o Niyazi Üzmez'in Ramazan ayında verdiği erzaklarla yetinmeye çalıştı" dedi.