Gündem
11 Kas 2010 15:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:47

HINCAL ULUÇ HAKKINDA NE KADAR HAPİS CEZASI İSTENDİ?

Gazeteci-yazar Hıncal Uluç hakkında, Ceza Yasası'nın (TCK) 125. maddesi uyarınca iddianame düzenlendi.

Fotomaç yazarı Hıncal Uluç, iddianame kabul edilirse, Galatasaray'ın sportif direktörü Adnan Sezgin'e yönelik sözlerinden dolayı iki yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Galatasaray'ın sportif direktörü Adnan Sezgin ile ilgili yazısında yöneticiye yayın yoluyla hakaret ettiği iddiasıyla gazeteci-yazar Hıncal Uluç hakkında, Ceza Yasası'nın (TCK) 125. maddesi uyarınca iddianame düzenledi.

İddianamenin kabul edilmesi durumunda, Fotomaç gazetesi yazarı, İstanbul Sulh Ceza Mahkemesinde üç aydan iki yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.

Hıncal Uluç'un gazetenin 27 Temmuz 2010 tarihli sayısı için kaleme aldığı "Gelenek Oldu" başlıklı yazısında ve katıldığı bir programda kullandığı ifadeler davaya dayanak oluşturuyor.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı İsmail Onaran'ın kaleme aldığı iddianamede, söz konusu yazı ve programda kullanılan ifadelerin "eleştiriden uzak" ve "şikayetçiye hakaret niteliğinde" olduğu ileri sürüldü.

Galatasaray futbol takımının Fenerbahçe'yi yenememesini konu eden yazıda, "Takımın başına getirdiği, tayin ettiği, "Aralarında ne varsa" demekten dilimde tüy bittiği, Adnan Sezgin kulübün tahsis ettiği BMW ile lortlar gibi gidip geliyor, otobüse binmiyor. Koca Adnan Sezgin tenezzül edip otobüse biner mi!.. 735 BMW ile gidip geliyor. Kimbilir kimlerle geziyor onu da bilmiyoruz!.." deniyordu.

Ayrıca, Uluç'un katıldığı televizyon programında da "Adnan Sezgin'in Galatasaraylı olmadığını tüm camia biliyor. Sezgin'in Galatasaray'ı mağlup etmesi için İstanbulspor'a gelen paraları, teşvik primini imza karşılığı dağıttığını bütün Galatasaray camiası biliyor" şeklinde konuştuğuna da yer verildi.

İddianamede, Uluç'un İstanbulspor'da para dağıtılması olayını sadece kendisinin yazmadığını, başka bir gazetede de böyle bir yazının kaleme aldığını, bu yazıyı yazmayan gazeteci kalmadığını ve Adnan Sezgin'in bunu yalanlamadığını söylediği kaydedildi.