Televizyon
26 Mar 2013 18:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:06

'HERKES BİR GÜN 5 DAKİKALIĞINA ÜNLÜ OLACAK!" İŞTE 5 DAKİKALIK ŞÖHRETLER!

Pop art akımının kurucusu Andy Warhol bir zamanlar 'Herkes bir gün 5 dakikalığına ünlü olacak' dediğinde sanki bugünleri özetliyordu.

İşte Biri Bizi Gözetliyor, Benimle Evlenir misin, Gelinim Olur Musun, Pop Star gibi yarışma programlarının bir anda parlayıp sonra unutuluşun karanlık dehlizlerinde kaybolan ünlüleri.

SİNEM UMAŞ
Gelinim Olur musun adlı yarışma onun hayatını bir anda değiştirdi. Özellikle 'kaynana Semra' ile atışmaları onu bir anda Türkiye'nin gündemine taşıdı. Ancak yıldızı parladığı kadar ani bir şekilde söndü. Yarışmadan sonra adı bir fuhuş operasyonuna karıştı. Bir kaç gece kulübünde şarkıcı olarak sahneye çıktı.

KAYNANA SEMRA
Sinem'in katıldığı aynı yarışma ona da şöhretin kapılarını açtı. Sivri dili, kural tanımazlığı ve bildiğinden şaşmazlığı ile 'nefret edilerek sevildi.' Ama bu yarışmada kazandığı şöhret ona pahalıya mal oldu. Sinem'le evlenmek isteyen ve "Sen aşık olursan ben sana söylerim" dediği oğlu Ata'yı yarışmadan kısa bir süre sonra kaybetti.

HÜLYA YAMANOĞLU
Biri Bizi Gözetliyor yarışmasının şöhretlerinden. Ama onun yıldızı da kısa sürede söndü. Bir dönem onun da adı Sinem Umaş ile birlikte bir polisiye operasyona karıştı. Çıkardığı kitap bile şöhretler dünyasında tutulmasını sağlayamadı.

GAYE TOPBAŞ
O da BBC şöhretlerinden. Herşeye muhalefet etmesi, herkesle tartışması onu da nefret edilerek sevilen ünlüler arasına soktu. Ama Gaye'nin şöhreti de yarışmayla birlikte tarihe karıştı.

UĞUR BODUR
Biri Bizi Gözetliyor şöhretlerinden biri daha. Maço tavırlarıyla yarışma yayınlandığı sürece ilgi odağı oldu. Ama onun şöhreti de kısa sürede bitti.

CANER TOYGAR ve TÜLİN KOCA
Tülin ile Caner'in evlenip evlenmeyeceği uzun süre Türkiye gündemini işgal etti. Her iki yarışma şöhreti de bir süre TV ekranlarında sık sık boy gösterdi. Caner kimi zaman karıştığı kavgalarla kimi zaman katıldığı TV programlarındaki tuhaf tavırlarıyla gündeme geldi. Kısa süren bir dizi serüveni oldu.

MELİH DEĞİRMENCİ
İlk BBG'nin birincisi Melih'in müzik ve dizi deneyimi hüsranla sonuçlandı. Kısacık şöhreti de tatlı bir anı olarak kaldı.

EDVARD BOZUKLUOĞLU
05 Edi de Biri Bizi Gözetliyor birincisi. Bu birincilikten sonra şöhreti uzun sürmedi. Son olarak eşiyle birlikte trajik bir olay sebebiyle gündeme geldi. Bozukluoğlu'nun eşi tüp bebek tedavisi sırasında tüberküloz kapınca minik bebekleri Can'ı kaybeden çift yargıya başvurdu.