Gündem
31 Mar 2010 15:37 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:12

HER BASIN KARTI MENSUBUNUN BİR AĞACI OLACAK!..

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) ile Çevre ve Orman Bakanlığı Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Genel Müdürlüğü, ''Her Basın Kartı Mensubunun Bir Ağacı Olsun'' projesi başlattı.

BYEGM'nde gerçekleştirilen projenin imza töreninde konuşan Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdür Vekili Salih Melek, Basın Kartları Komisyonu'nun geçen hafta gerçekleştirdiği yılın ilk toplantısında basın kartı taşıyanlar ve alacak olanlarla, Türkiye'de yerleşik yabancı medya mensuplarının, Milli Ağaçlandırma Projesine destek vermeleri yönünde bir karar alındığını hatırlattı.
        
Projenin Ankara başta olmak üzere ilk etapta 10 ilde hayata geçirileceğini anlatan Melek, ''Bu projeyle her basın mensubunun dikili bir ağacı olsun. Doğaya, ağaçlandırmaya katkıda bulunsun'' dedi.
        
Türkiye'de 52 yaygın, 23 bölgesel, 2 bin 140 tane yerel gazete, 254 televizyon, bin 111 radyoz, 24 haber ajansı bulunduğuna işaret eden Salih Melek, basın kartı taşıyan gazeteci sayısının ise 11 bin 300 olduğunu belirtti.
        
Böyle güçlü bir sektörün bir ormanının olması gerektiğini vurgulayan Melek, ''Bundan sonra her gazetecinin bir ağacı olacak. Ümit ediyorum, her ilde bir gazeteciler ormanı, basın yayın ormanı olacak'' diye konuştu.
        
Melek, basın mensuplarının ve kuruluşlarının bu projeye büyük destek vereceğini düşündüğünü belirterek, küresel ısınma ve erozyon tehlikesine işaret etti.
        
BYEGM'nün, para konusuna hiç müdahil olmayacağını, gönüllülerin ilgili genel müdürlüğün banka hesabına fidan başına 10 TL yatıracağını anlatan Melek, belli sayıda ağaç dikenlerin isimlerinin BYEGM internet sitesinde ilan edileceğini vurguladı.
        
Proje kapsamında Batıkent civarında İstanbul yolu üzerinde oluşturulacak alanın ağaçlandırılacağını dile getiren Melek, burada da, belli sayıda ağaç için bağışta bulunan kişi ve kurumlar için de alanlar oluşturulacağını ifade etti.
        
Salih Melek, bu kararın alınmasına destek veren Basın Kartları Komisyonu'ndaki üyelere teşekkür ederek, kampanyaya ilk katılanın, 50 ağaçla, komisyon üyesi ve eski bakanlardan Ali İhsan Göğüş olduğunu aktardı.
         Kendisinin de bağışta bulunduğunu belirten Melek, kampanya kamuoyuna açıklanmadan bağış yapan yerli ve yabancı gazetecilere ve kurumlara da teşekkür etti