Medya
07 Nis 2012 15:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:31

HER AN HER ŞEY OLABİLİR, BU GAZETECİLERİ KURTARIN!

Sabah yazarı Mahmut Övür Suriye'de alınkonulan Türk gazeteciler için CHP ve SP liderlerine seslendi...

Sabah yazarı Mahmut Övür'den Suriye'de alınkonulan Türk gazeteciler "Gerçek Hayat" dergisi Ortadoğu temsilcisi Adem Özköse ve kameraman Hamit Coşkun için ilginç bir çağrı geldi.

Övür, hükümetin Suriye rejimiyle yaşadığı gerilimden dolayı sonuç alma şansının zayıf olduğunu belirtirken CHP ve SP liderlerine seslendi. Kemal Kılıçdaroğlu ile Mustafa Kamalak'ın Suriye rejimiyle hükümetin dışında bir diyaloğu olduğunu hatırlatan Övür "İç savaş yaşanan bu ülkede her an her şey olabilir, bir an önce devreye girip bu gazetecileri kurtarın!!!" dedi.

İşte Övür'ün yazısındaki ilgili bölüm:

Neredeyse bir ay oldu "Gerçek Hayat" dergisi Ortadoğu temsilcisi Adem Özköse ve kameraman Hamit Coşkun Suriye'de tutuklu...
Birçok gazeteci ve sivil toplum örgütü girişimde bulundu ama sonuç yok. Suriye'deki iç savaş koşulları ve Türkiye-Suriye ilişkilerindeki gerginlik bu gazetecilere ulaşmayı engelliyor.
Yıllar önce İran-Irak savaşı döneminde İran'da tutuklanıp 11 gün hücrede kalan bir gazeteci olarak, hukukun işlemediği "iç savaş" koşullarının sürdüğü bir ülkede tutukluluğun ne anlama geldiğini iyi biliyorum. Belirsizlik umutsuzluk yaratırken, her an ölümle yüz yüzesiniz. Başınıza neyin, ne zaman geleceğini bilmeden beklemek tam bir işkence.
Adem ve Hamit'e sabırlar diliyorum. Bir an önce özgür olmaları için de bir şeyler yapılmalı. Ben İran'da tutukluyken devreye dönemin başbakanı rahmetli Özal girmiş ve Devlet Bakanı Kazım Oksay'ı görevlendirmişti. Bakan Oksay'ın çabasıyla kurtarılıp Türkiye'ye dönmüştüm.
Suriye ile ilişkiler gergin olduğu için hükümetin girişimleri sonuç vermeyebilir. Ben CHP ile SP'nin devreye girmesinin etkili olacağına inanıyorum. Biliyorsunuz, geçen yıl CHP'den önce Faruk Loğoğlu sonra da Birgül Ayman Güler Suriye'ye gitti. Ardından SP lideri Mustafa Kamalak da gitti ve diktatör Beşar Esad'la görüştü. Siyaseten çok eleştirildiler ama bari bu çabadan hayırlı bir sonuç çıkartabilirler. İki partinin bir heyet oluşturup iki gazeteciyi kurtarma şansları var. Buradan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Saadet Partisi lideri Mustafa Kamalak'a sesleniyorum:
İç savaş yaşanan bu ülkede her an her şey olabilir, bir an önce devreye girip bu gazetecileri kurtarın!!!