Gündem
04 Ağu 2010 12:19 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:31

"HATALI RAKAMLA DAVAYI ABARTANLAR VAR!" DOĞAN YAYIN HOLDİNG'TEN AÇIKLAMA!

Doğan Yayın Holding, bazı kesimlerin aleyhte sonuçlanan bir davayı abarttığını bildirdi

Doğan Yayın Holding A.Ş. (DYH), İMKB-Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) dün bir açıklama yaparak, bazı kesimlerin aleyhte sonuçlanan bir davayı abarttığını bildirdi.DYH’nin açıklamasında şöyle denildi:

Yanlış ve yanıltıcı haber

2 Ağustos 2010’da yaptığımız özel durum açıklamamızda da açıkça yer aldığı üzere, grubumuz şirketleri aleyhine sonuçlandığı ifade edilen dava tutarı sadece 1 milyon 880 bin 796 TL’dir. Bazı basın yayın organları ve veri dağıtım şirketlerinde yer alan haberlerde, yukarıda yer alan söz konusu tutar hatalı bir şekilde 1 milyar 800 milyon TL olarak yansıtıldı ve bu tutarın ödeneceğine ilişkin yanlış ve yanıltıcı ifadelere yer verildi. Bu haberlerin başlığı ile içeriğindeki tutarlar arasındaki farklardan da, bunun basit bir rakam hatası olmadığı, hatalı rakamın abartılarak ön plana çıkartılma isteğinde olunduğu gözlemlenmektedir. Doğrudan şirketimiz kaynaklı olmayan açıklama, haber ve beyanlara itibar edilmemesi gerektiğini ifade etmek isteriz.”

3 dava nasıl sonuçlandı

Doğan Grubu’nun KAP’a önceki gün yaptığı açıklamada, Vergi İnceleme Raporları aleyhine açılmış olan davaların önemli bir bölümünün sonuçlandığı belirtilmiş ve “864 milyon 778 bin 495 TL tutarındaki davalar Doğan Grubu lehine karara bağlandı. 2 milyar 245 milyon 547 bin 755 TL tutarındaki davalar ise ‘kısmen lehte, kısmen aleyhte’ sonuçlandı. Toplam 1 milyon 880 bin 796 TL tutarındaki davalar ise aleyhte sonuçlandı” denilmişti.