Gündem
11 Ağu 2010 15:58 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:32

HANGİ ÜNLÜ YÖNETMENİN HAYATI FİLM OLUYOR?

Çok sayıda film ve diziye imza atan ünlü yönetmen , yeni sinema projesinde kendi hayatını anlatıyor.

'Baba Evi', 'İkinci Bahar' ve 'Berivan'dan sonra üç yıldır 'Arka Sokaklar' dizisini çeken usta yönetmen Orhan Oğuz; yeni bir proje için kolları sıvadı. Ancak Oğuz'un bu projesinin diğerlerinden farklı kılan, Oğuz'un son filminde kendi hayatını anlatıyor olması.

'HAYDE BRE'
'Arka Sokaklar' dizisinde birlikte çalıştığı İlker İnanoğlu'nun devrimci bir profesörü canlandığı filmde; Oğuz'un çocukluğunu 'Aliye' dizisinden tanınan Ayberk Koçar oynuyor. Oğuz'un annesini ise eşi Nilüfer Açıkalın canlandırıyor. Senaryosunu yazdığı 'Hayde Bre' isimli filmin yönetmenliğini de üstlenen Oğuz çekimlere geçtiğimiz günlerde başladı. 15 gün Makedonya'da, 15 gün İstanbul'da çekilecek filmin festivallere yetiştirilmesi planlanıyor.
Çekimlerin planlandığı gibi sürdüğünü belirten Orhan Oğuz, "Çok iyi bir ekibimiz var. Herkes büyük keyif alarak çalışıyor. Yaklaşık bir ay sonra çekimleri tamamlayacağımızı düşünüyorum" dedi.

"SETLERİ ÖZLEDİM"
Öte yandan Oğuz'un yeni filmi, eşi Nilüfer Açıkalın açısından da farklı bir anlam taşıyor. Uzun yıllar sinema sektöründen uzak kalan, son olarak 2005 yılında 'Hepimiz Kardeşiz' ve 'Otel İstanbul' projelerinde yer alan Açıkalın eşi için yeniden sinemaya dönmüş oldu. Setleri özlediğini belirten Açıkalın şöyle konuştu: "Oyunculuk kariyerimde ilk kez bu kadar sinemadan uzak kaldım. Setlere yeniden döndüğüm için kendimi çok mutlu hissediyorum. Çekimler çok keyifli geçiyor."