Gündem
25 Eki 2013 10:25 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:43

HANGİ MEDYA PATRONU YANDEX'E ORTAK OLDU?

Ünlü işadamı, Yandex Türkiye'nin Mehmet Ali Yalçındağ'a ait hisselerin satışında anlaşmaya vardıklarını söyledi.

İşadamı Ethem Sancak, Yandex Türkiye’nin Mehmet Ali Yalçındağ’a ait hisselerin satışında anlaşmaya vardıklarını söyledi.

Akşam Gazetesi ve Sky Türk’ü alarak medyaya yeniden dönüş yapmaya hazırlanan Star Medya Grubu’nun eski patronu Ethem Sancak, Başbakan Erdoğan’ın da katıldığı Kosova Priştina havalimanı açılışı sonrası gazetecilere konuştu.

Medya alanında yaptığı ve yapmayı planladığı yatırımları anlatan Sancak, Akşam Gazetesi ve Sky Türk ile ilgili imza aşamasında olduklarını ancak daha öncesinde dijital medya alanında Yandex’e ortak olduklarını söyledi.

Sancak “Oğlumun başında olduğu bir teknoloji şirketimiz var zaten. Bu sektöre yeni girmiş değiliz. Yandex yatırımını tamamladık. İmzayı attık, o işlem tamam. Yüzde 50 Ruslar, yüzde 50 Mehmet Ali Yalçındağ’ın hissesi vardı. Ben Mehmet Ali Yalçındağ’dan yüzde 25 hissesini aldım. Türkiye’yi merkez yaparak Asya pazarında büyümek hedefindeyiz” dedi.

Akşam ve Sky Türk ile de anlaşmaya vardıklarını ancak imzayı atmadıklarını belirten Sancak, neden medyaya geri döndünüz sorusuna “Çok fizibil, geri dönüşü karlı bir iş olmayabilir ancak ben medyayı seviyorum, bana heyecan veriyor” dedi.

Akşam ve Sky Türk’ün olası satın alma durumunda gazetenin yayın politikasında bir değişiklik olacak mı sorusuna Sancak “Buna okuyucularımız karar verir, gazete yöneticilerinin işine karışmam” dedi.