Medya
13 Kas 2010 09:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:47

HANGİ HÜRRİYET YAZARI İLK KEZ CUMHURBAŞKANIYLA AYNI FİKİRDE BİRLEŞTİ?

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile arasında görü ayrılığı olmadığını açıklayan Hürriyet yazarı kim?

Al benden de o kadar!

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül’ün eşi “İlkokulda türban olmaz” deyince, Cumhurbaşkanı bu görüşün arkasında olduğunu açıklamıştı. Hatırlarsınız.

Sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Özgürlükler noktasında farklı düşündüğünü” söyledi ama ne düşündüğünü tam olarak da açıklamadı.
Bu köşenin yazarı da dahil olmak üzere konu üzerine fikir açıklayan, konuşan herkes “Başbakan ile Cumhurbaşkanı arasında bu konuda bir fikir ayrılığı mı var” diye endişeye kapılmıştık.
Normal olarak böyle durumlarda “ast” açıklama yapar ve “üst” ile arasına kara kedi girmesin diye “Hayır ben de üstüm gibi düşünüyorum” der.
Bu kez öyle olmadı. Cumhurbaşkanı, Başbakan ile aralarında özgürlüklerin kullanımı açısından bir farklılık olmadığını söyledi.
Bunu nasıl anladı bilemiyorum, çünkü Başbakan’ın tam olarak ne düşündüğünü açıklamadığını biliyoruz. Belki eski arkadaşlıktan kaynaklanan bir durumdur, geçmişte bu konuları konuşmuşlukları vardır, oradan biliyordur.
Ama bu durumda “evin içinde” bir görüş ayrılığından kuşkulanmamız gerekiyor mu, onu bilemiyoruz.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkmenistan yolunda gazeteciler yine bu konuyu açınca “Bu konuları konuşmaktan ciddi bir bıkkınlık geldi” diye konuşmuş.

Bu sözleri gazetede okurken “Al benden de o kadar” dedim. İşte bu konuda benim de Cumhurbaşkanı ile aramda bir görüş ayrılığı yok, açıklamış olayım.

Mehmet Y. YILMAZ / HÜRRİYET