Gündem
03 Ara 2010 18:08 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:50

HANGİ ESKİ MEDYA PATRONU TMSF'DEN GERİ ALDIĞI YAYIN GRUBUNUN BAŞINA DÖNDÜ?

TMSF ile yaptığı borç yapılandırmasıyla şirketleri yeniden kendisine iade edilen ünlü medya patronu koltuğuna döndü..

TMSF ile yaptığı borç yapılandırmasıyla şirketleri yeniden kendisine iade edilen Cavit Çağlar, Fon Kurulu'nun, yönetim kurulunu onaylamasıyla resmen Olay Medya'nın başına geçti.
 
TMSF'nin atadığı medya yöneticileriyle toplantı yapan Çağlar, Temmuz ayı sonuna kadar Olay Medya'nın 5 kişilik yönetim kurulunda görev yapacak olan, kendisi dışında 2 isim daha atadı. Olay Medya'nın Çağlar'a devir tesliminin önümüzdeki Çarşamba veya Perşembe günü olması bekleniyor.
 
TMSF, 7 Mart 2008'de ortaklık ve yönetim yapısıyla Çağlar Grubu'na ait Olay Radyo ve Televizyon Yayıncılık AŞ ile Olay Basın ve Yayıncılık AŞ firmalarının yönetim ve denetimini devraldı. Ardından, Çağlar her fırsatta, medyayaya verdiği önemi dile getirerek Olay'ı yeniden alacağını söyledi.
 
Buna rağmen TMSF, Olay Medya Grubu'nu defalarca satışa çıkardı. İstenen rakam bulunmazken devreye giren Çağlar, TMSF ile yeni bir anlaşma yaptı. Cavit Çağlar ile TMSF arasında yaklaşık 700 milyon liralık borçla ilgili görüşmelerin anlaşmayla sonuçlanması üzerine, devir protokolü imzalandı.
 
Fon Kurulu'nun onayına sunulan anlaşmanın yürürlüğe girmesiyle, Olay Medya'nın da yeniden Çağlar'a iadesine karar verildi. Böylece, Olay Medya Nergis Holding bünyesine katıldı. Çağlar, Temmuz ayı sonuna kadar TMSF'ye vaadettiği 480 milyon doları öderse yönetimi tamamen alacak.
 
Bugün Olay Medya'ya gelerek TMSF'nin atadığı genel müdür Zakir Barutçu ile bir toplantı yapan Çağlar, 5 kişilik yönetim kurulu üyeliğine kendisi dışında Mehmet Ali İnan ve Ahmet Açıkel'i atadı. TMSF de yönetim kurulu üyeliklerine Bayram Babacan ve Yusuf Adıgüzel'i atadı. Çağlar, borcunu ödemezse, 1 Ağustos'ta Olay Medya'nın yönetimi tamamen TMSF'ye geçecek.