Gündem
08 Eki 2010 09:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:41

HANEFİ AVCI EVİNDE ÇIKAN GAZETECİ DİNLEME KASETLERİ İÇİN NE DEDİ?

Hanefi Avcı'nın ofisinde yapılan aramada çok sayıda gazeteciye ait telefon görüşmelerinin yer aldığı ses kayıtları bulundu.

Devrimci Karargâh örgütüne yardım ve yataklık yaptığı gerekçesi ile tutuklanan Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın ofisinde yapılan aramada çok sayıda ünlü gazeteciye ait telefon görüşmelerinin yer aldığı ses kayıtları bulundu.

Mağdur sıfatıyla Beşiktaş Adliyesi’ne gelen Kanal D Haber Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ali Birand’ın ifadesine başvuruldu. Savcılığın Birand’a 28 Şubat döneminde yaptığı bazı telefon konuşmalarına ilişkin kayıtları dinlettiği öğrenildi. Birand, Avcı’dan şikayetçi olmadığını belirterek, “Hanefi Avcı’nın ofisinde telefon kayıtlarım çıkmış. Başka birkaç kişi ile yaptığım telefon konuşması. Mağdur diye çağırdılar geldim. Hanefi Avcı bana daima sevecen davranmış bir insandır. Hiçbir kötülüğü hiçbir zaman olmadı. Ben onu farklı görüyorum” dedi.

Emniyette 10 yıldır kaset yok

SİLİVRİ Cezaevi’nde bulunan Hanefi Avcı, gazeteci Cüneyt Özdemir’in mektupla sorduğu sorulara mektupla yanıt verdi.

Evinde bulunan teyp kasetlerinin göreviyle ilgisi bulunmadığını belirten Avcı, “Evimdeki teyp kasetlerinin dinlemeyle hiçbir alakası yoktur. Bulunan kasedin içeriğini hatırlamıyorum ama müzik, yabancı dil vs. olabilir. Ama asla dinleme olamaz. Zaten emniyet son 10 yıldır kaset kullanmıyor. Dijital materyal kullanıyor. Hiç dinlemede kaset kullanan biri yoktur” dedi.

Kitabı kimsenin yerdımı olmadan yazdığını söyleyen Avcı, “İkinci bölümü kitap yayına hazırlanana kadar kimse bilmiyordu. İkinci bölümden başka birinin haberi olsa veya biraz araştırarak yazmaya kalksam kitap yayınlanmadan cezaevinde olurdum. Onu bildiğim için yalnız ve gizli yazdım.”