Gündem
07 Haz 2012 17:27 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:45

HAMDİ ALKAN'A SETTEKİ ÖLÜMLE İLGİLİ ŞOK SUÇLAMA!

Dizi çekimleri sırasında trafik kazasında hayatını kaybeden asistan Selin Erdem'in ölümüne ilişkin davanın ilk duruşması bugün görüldü.

Kazaya neden olan şoför İdris Fırat’ın ’taksirle ölüme neden olmak’tan 6 yıla kadar hapsi isteniyor.

Dizi çekimleri sırasında trafik kazasında hayatını kaybeden asistan Selin Erdem’in ölümüne ilişkin davanın ilk duruşması bugün yapılacak. Erdem’in ailesi ve sanatçılar ise adliye önünde açıklama yaptılar ve olayı cinayet olarak niteledirdiler. Erdem ailesinin avukatı ise sadece araç sürücüsünün değil tüm sorumluların yargılanmasını istedi. Kazaya neden olan minibüsün sürücüsü İdris Fırat’ın ’taksirle ölüme neden olmak’tan 6 yıla kadar hapsi isteniyor.

Duruşma öncesinde Selin Erdem’in ailesi, arkadaşları ve sanatçılar adliye önünde basın açıklaması yaptı. "Senaryo değil gerçek cinayet" yazılı pankart açan grup adına basın açıklamasını Erdem ailesinin avukatı Haydar Sığınak okudu. Avukat Sığınak, bu olaylarda işçi hayatının hiçe sayıldığını savundu.

HAMDİ ALKAN HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Yapımcı şirket ile birlikte dizinin yönetmeni Hamdi Alkan’ın da yargılanması gerektiğini öne süren Sığınak, aracın bağlı olduğu şirket ve Alkan hakkında suç duyurusuda bulunduklarını söyledi. Sığınak, kaza sonrasında soruşturmanın hızlı ve eksik bir şekilde tamamlandığını ileri sürdü. Selin Erdem’in babası Musa Erdem ile annesi Hacer Erdem ise olayda kusuru olan herkesten davacı olduklarını ve davayı sonuna kadar takip edeceklerini ifade etti.

"KAZA DEĞİL CİNAYET"

Bu ölümlerin sıradan bir kaza ile gerçekleştiği ve bu ölümlere alışılması gerektiğini kabul etmediklerini ifade eden Sığınak, sadece araç sürücüsünün yargılanmasına tepki gösterdi. Sığınak, "İş yerinde işverenin sorumluluklarını yerine getirmediği için gerçekleşen ölümler, bizim vicdanımızda olduğu gibi hukukun gözünde de kaza değil bir cinayet olmalıdır" dedi.

"SELİN’İN HATIRASINA SAHİP ÇIKMAK İÇİN BURADAYIZ"

Sanatçı Mehmet Ali Alabora da "Selin’in kaybı hepimizin kaybı. Biz dışardan çok kalabalık gibi görülebilirz ama aslında çok kalabalık değiliz. Nedereyse hepimiz birbirimizi tanırız. Bu bir iş kazası. Bu iş kazasının takipçisi olmak kendi sektörümüze ve Selin’in hatırasına sahip çıkmak demek. Onun için buradayız" dedi. Eylemde oyuncu Janset Paçal da yer aldı.

6 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Olay Kağıthane’de 1 Mayıs 2012 günü meydana gelmişti. Özel bir televizyon kanalında yayınlanan ‘Arka Sıradakiler’ adlı dizinin çekimlerine ara verildiği sırada dizinin sanat asistanı 27 yaşındaki Selin Erdem’e, kaldırımda bulunduğu sırada freni boşalan minibüs çarpmıştı. Kağıthane Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Selin Erdem, hayatını kaybederken, sette görevli Ömer Özcan ise kazada yaralanmıştı. tutuklanan minibüsün sürücüsü İdris Fırat hakkında ise "taksirle ölüme neden olmak" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

"KIZIM GİBİYDİ"
İstanbul 28’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık İdris Fırat ile kazada ölen Selin Erdem’in ailesi ve tarafların avukatları hazır bulundu. Savunmasını yapan sanık İdris Fırat, aracı sol taraftan sağ tarafa park etmek istediği sırada frenin tutmadığını öne sürdü. Sanık Fırat, "Araba vitesteydi. Kaldırıma vurmak istedim. Durdurmak için vurdum. Sol tarafta müsait bir arsa yoktu. Ön tarafım boştu öne doğru gidemezdim çok dik bir rampaydı. Çok üzgünüm. Selin ile 4 ay beraber çalıştık. Kızım gibiydi" dedi.
 
"PANİĞE KAPILDIM"
Müşteki avukatının "Neden el frenini çekmediniz?" sorusuna sanık Fırat,"Paniğe kapıldım. O heyecandan bunu düşünemedim. Tansiyonum düştü gözlerim karardı" cevabını verdi. Selin Erdem’in kardeşi Serkan Erdem, duruşmada söz alarak olay yerine ailecek gittiklerini belirtti.
 
"TRAFİK KAZASI DEĞİL"
Olayın trafik kazası olmadığını savunan Serkan Erdem, "Çünkü çok geniş bir kaldırım. Kardeşim binanın giriş kapısının önünde imiş. Aracın yarısı binanın kapısından içeri girmiş" dedi. Hakimin "Trafik kazası olduğunu düşünmüyoruz?" sözü ile ne demek istediğini sorduğu Serkan Erdem, "Kasıt varsa, hata veya ihmal varsa en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz" dedi. Mahkeme, İdris Fırat’ın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

 


’35.5′ İl Mi Olacak? Sahillere ‘Dolgu’ Kolaylığı
Akıllı Şehir Projessi İçin Tüm İşlemler Tamam Kentsel Dönüşüm İçin Özel Sektörün Önü Açılmalı
Yeni İstanbul Projesi’nde İlk Adım 2013’te Çevreyi Güzelleştiren Ofis Projeleri
En Temiz Büyükşehir İstanbul Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metrosu
Konutder: 350 Bin Konut İnşa Edilmeli! Her Yıl 42 Milyar Lira Finanse Edilecek’
Büyük Kırmızı Ev Kredisi Cazip Fırsatlar Sunuyor! Ruhsatı Alınmış Gayrimenkuller Alıcısına Kar Ettiriyor
Havalar Isınmadan Klima Satışları Patladı! Dome Residence’ta 1315 Tl Taksitle!
1000 Tl Peşinat Beğenmezsen İade! Ankara’da Karma Proje Devrimi
Emlak Konut Selimpaşa’da Sıfır Faizle! Banliyö Hayatını Yaşamak İsteyenlere!
Çevreyi Güzelleştiren Ofis Projeleri Toki Turkuaz Polsan’da 650 Tl Taksitle!
Fiyaka Kırıkkale’de 39 Bin Tl’ye Daire Şansı Toki Ve Venezüella Anlaşma Aşamasında!
Taşyapı İmzasıyla Hayat Bulacak! Antalya’daki 2b Arazileri İçin 9 Bin Başvuru Yapıldı
Toki 147 Milyon Liraya Avm Sattı İstanbul’un Finans Merkezi Olabilmesi İçin Yasa Çıktı
İstanbul’da 2b İçin 10 Bin Başvuru Kentsel Dönüşüme Vergi Ayarı
Yabancının Türkiye’ye İlgisi Arttı, Bankalar 2b’den Pay Alma Telaşında
İşte Yeni İstanbul Atlantis City’de 285 Bin Lira’ya 3+1
Glow 3 Çekmeköy’de 223 Bin Lira! Crown Tower’da Son 40 Daire, 40 Ay 0 Faiz
Dumankaya Lobi Çarşı’da 119 Bin Liraya! Next Level’da 3.3 Milyon Tl’ye Penthouse!
Bahçe’n Eryaman’da 60 Ay 0.97 Faiz Newista Life 30 Aya 0 Faiz Uyguluyor
Riskli Evler İfşa Edilecek Aris Park Residence’da 999 Tl Taksitle!
Cami Yaptırana Vergi İndirimi Japonya’dan Örnek Alınacak
Toki’den Proton Hızlandırıcı Tesisi Türk Şirketler Azerbaycan’ın Yeni Yüzünü İnşaa Ediyor
İnşaat Süreci İnternetten Canlı İzlenebilecek Japonya’dan Örnek Alınacak
Marmara Evleri 3’de 1.2 Milyon Tl’ye Dükkan! Tapu Dairesine Gitmeden Ödemenizin Yapın !
Antep’te Kentsel Dönüşüm Çalışmaları 2 B Öncesi Rekor Satış