Gündem
07 Haz 2013 23:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:12

HALK UNUTUR BAŞBAKAN ERDOĞAN UNUTMAZ! FERİT ŞAHENK'E ŞOK UYARI!

NTV'nin patronu Ferit Şahenk yılın kaybedeni oldu... Çünkü denge peşinde koşarken dengesini yitiren Şahenk, ne Tayyip'e ne de 'Çapulcu" denen halka yaranabildi... Bundan sonraki hamlesi merakla bekleniyor...

“Dengesizlikler içinde denge sağlamaya çalışırken hata yaptık özür dileriz…” Bu sözler Gezi Parkı direnişini haber yapmaması nedeniyle eleştirilerin hedefi olan, protestolara maruz kalan NTV yöneticilerine ve dolayısıyla kanalın sahibi işadamı Ferit Şahenk’e ait.
 
SANSÜRÜN UCUNU FENA KAÇIRDI
 
Taksim Gezi Parkı direnişini ilk günlerde haber bültenlerine dahil etmeyen, birkaç saniyelik haberler verip,  100 binlerin toplandığı Taksim’i göstermek yerine,  yemek programı ya da belgesel yayınlayan NTV, o günden beri halkın büyük protestosuna maruz kaldı. Otokontrol yapayım, hükümetle aramı bozmayayım derken  ipin ucunu kaçıran NTV, direniş boyunca sürekli olarak protesto edildi ve edilmeye devam ediyor.
 
YANDAŞ BİFTEK İSTEMİYORUZ!
 
Üstelik bu protestolar NTV ile sınırlı kalmadı ve Ferit Şahenk’in diğer şirketleri protestodan nasibini aldı. Binlerce kişinin Şahenk’in sahibi olduğu Garanti Bankası’ndaki hesabını kapattığı, kredi kartlarını iptal ettiği öğrenilirken, yine Şahenk’e ait olan ünlü et restoranı da hedef haline geldi.  Bunun üzerine önce kanal 180 derecelik bir dönüş yaptı. “Dengesizlikler içinde denge sağlamaya çalışırken hata yaptık özür dileriz… İnsanların güvenini sağlamak için çok çalışmamız gerektiğini biliyoruz. Hata ettik, özür dileriz. Bundan sonra işimizi en doğru şekilde yapacağız’” açıklamasının ardından NTV neredeyse Taksim Direnişi’ni en fazla veren kanal haline geldi.  Doğuş Yayın Grubu CEO’su Cem Aydın ”İzleyicilerimiz ihanete uğramış gibi hissetti, bu konuda onları haksız bulmak mümkün değil” diye konuştu.  Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen de yaptığı açıklamada “Ben de çapulcuyum. Ve oradaki insanlara destek veriyorum” açıklaması yaptı.
 
DENGE YİNE TUTTURULAMADI
 
Fakat NTV ve Şahenk yine dengeyi tutturamadı!.. Bu kez de halka yaranacağım derken, her zaman arkasında durdukları Başbakan Erdoğan’ın desteğini kaybetti.  Hatta destek kaybetmekle kalmadı bir de nefretini kazandı. Dün Tunus’tan yurda dönen Erdoğan, havalimanında yaptığı açıklamada isim vermeden Garanti Bankası ve Şahenk’i hedef aldı.  Erdoğan, “Faiz lobisine rağmen buralara geldik. Bu faiz lobisi şu anda borsada spekülasyonlara girmek suretiyle bizi tehdit ettiğini zannediyor. Şunu da çok iyi bilmeleri lazım, bu milletin alın terini biz onlara yedirtmeyeceğiz. Bir bankanın genel müdürü çıkıp da eğer bu vandalizmin yanında olduğunu söylüyorsa onlar karşısında bizi bulacaklardır” dedi.

HALK UNUTUR TAYYİP UNUTMAZ!
 
Bu açıkça tehdidin ardından tüm gözler Ferit Şahenk’e çevrildi. Çünkü özellikle son birkaç yılda denge peşinde koşan ve bu uğurda Erdoğan’a hiç görülmemiş bir destek sunan Şahenk, hiç ummadığı bir yara aldı. Evdeki hesap çarşıya uymayınca Şahenk hem halkın  hem de Erdoğan’ın desteğini kaybetti. Şahenk için kötü olan ise, halk belki bir gün unutur ama Başbakan Erdoğan unutmaz!..
 
ŞAHENK BU GÜNLERE NASIL GELDİ?
 
Bu yüzden dünkü konuşmanın ardından yapılar yorumlarda yılın kaybedeni olarak Ferit Şahenk gösterildi… Peki Şahenk bu noktaya nasıl geldi. Star Televizyonu’nun aldıktan sonra, sahip olduğu kanallarda AKP’nin istemediği ne kadar haberci, yorumcu, spiker varsa işten attı.
 
Yıllarını televizyonculuğa vermiş çok sayıda saygın gazeteciyi kapının önüne koydu. Bu isimlerin yerlerini, hükümet yandaşı isimler aldı, ekranda AKP karşıtı ses ve görüntülere yasak getirdi. Yurtdışı gezilerinde yalnız bırakmadığı Başbakan ona “Ferit kardeşim” diye hitap ediyordu.
 
Tayyip’i hiç kırmadı, ne dediyse yaptı. Hükümetle kurduğu dostane ilişkilerin meyvesini hızla aldı ve Türkiye’nin en zengin adamı oldu. Her şey çok güzel gitti… Turizm ve perakende de peş peşe gerçekleştirdiği satın almalarla, kazandığı özelleştirme ihaleleri ile Forbes listesine göre Şahenk, Türkiye’nin en zengin kişisi oldu…

sözcü.com.tr