Gündem
12 Eki 2023 13:05 Son Güncelleme: 12 Eki 2023 14:06

Halil Falyalı cinayetinde istenen cezalar belli oldu

Halil Falyalı’nın 8 Şubat 2022’de Kuzey Kıbrıs’ta uğradığı suikast sonucu öldürülmesine ilişkin görülen davada savcı, sanıklar hakkında mütalaasını verdi.

Yasa dışı bahis baronu Halil Falyalı ve şoförü Murat Demirtaş'ın Kuzey Kıbrıs’ta öldürülmesine ilişkin İstanbul 36’ın Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada mütalaa verildi.

Halk TV'nin haberine göre, duruşma savcısı sanıkların iki maktul için “tasarlayarak kasten öldürme” suçundan ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

Ne olmuştu?

Kuzey Kıbrıs'ta Girne bölgesi Çatalköy mevkisinde 8 Şubat'ta arabasındayken silahlı saldırıya uğrayan Halil Falyalı ağır yaralı olarak Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesine kaldırılmıştı. Daha sonra Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesine nakledilen Falyalı, müdahalelere karşın kurtarılamamıştı.

Falyalı'nın şoförü Murat Demirtaş da olay yerinde yaşamını yitirmişti.

Cinayetle ilgili 14 Şubat'ta yapılan aramalarda olay yerinin yaklaşık bir kilometre batısında dere yatağı içerisinde atılı vaziyette, 2 kalaşnikof marka otomatik silah, bu silahlara ait 4 şarjör ve 39 mermi ile 9 mm çapında tabanca, tabancaya ait şarjör ve 13 mermi bulunmuştu. Yapılan balistik incelemelerde, söz konusu silahların olayda kullanılan silahlar olduğu saptanmıştı.

Yapılan soruşturma sonucu Mustafa Söylemez, Mehmet Faysal Söylemez, Abdurrahim Çelik, Ender Yıldız ve Cengiz Şener tutuklanmıştı.