Televizyon
20 Eyl 2011 17:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:49

HALİL ERGÜN YİNE BABA OLDU!

“Baba Evi”nin sert, “Yaprak Dökümü”nün duygusal, gelenekçi ve kaygılı babası Halil Ergün, “Gün Akşam Oldu”da farklı bir baba olarak izleyicinin karşısına çıkıyor!

1997’de başlayan ve 5 yıl süren “Baba Evi” adlı diziyle izleyiciyi etkisi altına alarak ailelerinden biri gibi olan usta oyuncu Halil Ergün; yine 5 yıl süren ve bu yıl biten “Yaprak Dökümü”nde ikinci kez canlandırdığı baba rolü ile ekran başındakileri gözyaşlarına boğmuştu. Ergün; Show TV’nin yeni dizisi “Gün Akşam Oldu”da bu kez, Ege’de bir kasabada mutlu bir hayat süren, çocuklarıyla gurur duyan Eşref Bey’in babalık duygularını izleyiciye aktaracak.
 
Eşref Bey’in diğer baba karakterlerinden büyük bir farkı olduğunu belirten Ergün, yeni karakterinin, diğerlerinin aksine hala karısına aşık olduğunu belirtiyor. Şu ana kadar oynadığı her babanın farklı sınıfsal konumları ve koşulları olduğunu vurgulayan Ergün; canlandırdığı üç babanın da izleyiciye göre değişik yorumlanabileceğini belirtiyor.
 
Usta oyuncu, “Gün Akşam Oldu” için tüm ekibin bir araya gelerek, zamanında kendi aileleriyle paylaşamadığı düşüncelerini senaryoya dahil ettiklerini ve senaryoda herkesin bir anısına yer verildiğini söylüyor. Rol arkadaşı Filiz Akın ve dizinin yönetmeni Andaç Haznedaroğlu tarafından setin neşe kaynağı olduğu bildirilen sanatçı; sette de sahiplenici ve babacan tavırlarıyla herkesin yüzünü güldürüyor.
 
Setteki yaşantısının kendi gerçek hayatı olduğunu dile getiren Halil Ergün; sette rol gereği kurduğu aile bağlarını “Yaprak Dökümü”nde gelinini canlandıran Deniz Çakır ve kızını canlandıran Gökçe Bahadır ile devam ettirerek, aileye verdiği önemi gözler önüne seriyor.
 
Show TV ekranlarına Gold Film imzasıyla gelecek dizinin yapımcılığı Faruk Turgut’a, yönetmenliği Andaç Haznedaroğlu’na ait. Senaryosunu ise Nuran Evren Şit ve Elif Usman’ın kaleme aldığı dizi, 6 Ekim 2011 tarihinde Show TV’de başlıyor!