Gündem
04 Eki 2011 11:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:52

''HALA AYNI FİKİRDEYİM!'' BİRAND'DAN KARAYILAN'A YANIT!

Ahmet Altan'dan sonra Mehmet Ali Birand da Karayılan'ın kendisi için sarfettiği sözlere yanıt verdi.

Geçtiğimiz günlerde Ahmet Altan ve Mehmet Ali Birand, PKK elebaşlarından Murat Karayılan tarafından eleştirilmişti. Bu eleştirilere  Ahmet Altan’dan sonra Birand da köşesinden yanıt verdi.

İşte Birand’ın Karayılan’a verdiği yanıt...

KARAYILAN’A YANITIMDIR...
PKK’nın Kandil’deki lideri Karayılan, anlaşılmaz bir şekilde Taraf gazetesine yaylım ateşi açtı. "Kürtlerden elinizi çekin" gibi son derece ağır bir suçlamada bulundu. Oysa son dönemde PKK yanlısı medya dışında, TARAF kadar Kürtlerin haklarına sahip çıkan bir başka gazete hatırlamıyorum. Ahmet Altan’dan da çok ağır bir yanıt aldı. Altından kolay kolay kalkılamayacak, son derece yerinde ve Kürt sorununun çözümü konusunda destek verenlerin hislerini de içeren bir yazıydı.

Karayılan, aynı söyleşisinde TARAF’ın yanısıra beni de sert şekilde eleştirmiş.

Batman olaylarını ben bir cinayet olarak nitelemiştim.

Hala da aynı fikirdeyim.

Karayılan’ın sözlerinin genelinde adeta bir gözdağı, hatta tehdit var. Olayın bir polis cinayeti olduğuna işaret ediyor ve eleştirisel yaklaşanları sanki düşman ilan ediyor. Oysa bölgedeki muhabirlerimizden olsun, diğer kaynaklardan olsun, tüm veriler bu cinayetlerin PKK kurşunuyla işlendiğini gösteriyor.

Anlaşılıyor ki PKK’nın Türk toplumuna gözdağı vermek ve T.C Devleti’ni köşeye sıkıştırmak için giriştiği son terör dalgası kendi tabanında da eleştirileri yaygınlaştırıyor. Karayılan’ın bu tepkileri Kandil’deki gerilimin de arttığını gösteriyor.

EYLEMLER DURMALI
Ben Kürt sorununun artık terör eylemleriyle kaybettiğine, hele ANAYASA çalışmalarının başladığı bu dönemde eylemlerin Kürtlere zarar verdirdiğine inanıyorum. Eylemler durmalı, anlamsız öğretmen kaçırmalar bitmeli ki bu ülkenin demoktarları, Kürt demokratlar sorunu çözecek yaklaşımlar konusunda seslerini yükseltebilsinler. Kürt sorununa destek verebilsinler.

Karayılan’ın son çıkışı, birçok kesimi birçok yönden şaşırttı.