Gündem
28 Tem 2023 18:09 Son Güncelleme: 28 Tem 2023 18:18

Hakan Fidan'dan İsveç'in NATO üyeliği ile ilgili açıklama

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanı Peter Szijjarto ile ortak basın toplantısında konuştu. Bakan Fidan "Kutsal değerlerin aşağılanmasına tahammül etmemiz mümkün değil" diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanı Peter Szijjarto ile ortak basın toplantısında konuştu. Bakan Fidan "Kutsal değerlerin aşağılanmasına tahammül etmemiz mümkün değil" diye konuştu.  Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto da benzer bir şekilde bu durumun kabul edilemez olduğunu belirtti. "Bu yeni çağda Türkiye'nin rolü çok daha büyük. Sadece Macaristan için değil Avrupa'nın güvenliği açısından da önemi çok büyüktür" dedi.

İşte Bakan Fidan'ın konuşmasından öne çıkanlar;

Avrupa'da her şey kitap yakmayla başladı. Kitap yakma sonrası toplama kampları, sonrasında da ne olduğunu biliyoruz.

Kutsal değerlerin aşağılanmasına tahammül etmemiz mümkün değil. Avrupa'da Kuran-ı Kerime saldırılarda bu salgını mümkün olan en şiddetli şekilde kınıyoruz.

Bu konuda Macaristan ile bir koordinasyon içerisinde hareket etmekteyiz. Kendilerine de bu konuda teşekkür ediyorum ayrıca. Biliyorsunuz Madrid zirvesinde bu konu gündeme gelmişti. Biz ilkeli yaklaşımımızdan dolayı bir fark gözettik. Bize göre NATO'ya üye olacak ülkelerin kendi sistemlerine uyarlayabilecek olmaları önemliydi.

"KABUL EDİLEMEZ"

Macaristan Dışişleri Bakanı Szijjarto ise 'Kutsal kitapların yakılması kesinlikle kabul edilemez' dedi.

Macar bakan bu eylemin fikir özgürlüğü olarak lanse edilemeyeceğini belirtti ve 'Bütün kutsal simgelere karşı olan şiddeti kınıyoruz. Avrupa'da bu olmaz' dedi.

Szijjarto, 'Bu yeni çağda Türkiye'nin rolü çok daha büyük. Sadece Macaristan için değil Avrupa'nın güvenliği açısından da önemi çok büyüktür. Türkiye kısa zaman içinde en güçlü ülkeler arasında olacak' ifadelerini kullandı.