Gündem
20 Şub 2010 22:25 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 14:05

HABERTÜRK'ÜN BOMBASINI CİHAN PATLATTI!..OLAY SAVCI SUSKUNLUĞUNU CİHAN'A BOZDU!..

Gazete Habertürk bugün savcı Sarıkaya'nın Ankara'da yaşadığını öne sürüp ve evine kadar gidip kendisini bulamamıştı. Ancak o savcı Cihan Haber Ajansı'na konuştu.

Kamuoyunda ''Şemdinli Savcısı'' olarak bilinen eski Van Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya, suskunluğunu bozdu. Sarıkaya, Şemdinli İddianamesi'ni hazırlarken hiçbir şekilde baskı görmediğini, her hangi bir baskı hissetmediğini açıkladı.



Dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı da kapsayan ve meslekten atılmasına neden olan 'Şemdinli İddianamesi' ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Sarıkaya, ''Ben görevimi yaptım. Hukuk içerisinde iddianameyi hazırladım. İddianamede usul hatası olduğuna yönelik iddialar varsa, bu ihracımı gerektirmiyordu.'' dedi.


Sarıkaya, Şemdinli İddianamesi'ni hazırlarken hiçbir şekilde baskı görmediğini, herhangi bir baskı da hissetmediğini açıkladı.


Geçimini sağlamak için arabasını sattığını vurgulayan Sarıkaya, mağduriyetini Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM)'ne götürmeyeceğini, çünkü kendi meselesinden dolayı devletini mahkum ettirmek istemediğini kaydetti. Devletin yeterince AİHM'den ceza aldığını belirten Sarıkaya, görevden alındıktan sonra Avrupa'ya gittiği iddialarını da yalanladı. "Avrupa'ya her insan gibi ben de gidebilirim" diyen Sarıkaya, genellikle İstanbul ve Ankara'da bulunduğuna dikkat çekti. Bu sürede izlenip izlenmediğine ilişkin soruya Sarıkaya, "Öyle bir duyguya kapılmadım. Öyle bir şey hissetmedim." cevabını verdi.


CİHAN