Gündem
29 Haz 2009 13:39 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 13:47

HABERTÜRK'TE NELER OLUYOR?.. ALTAYLI'YA İLK BÜYÜK DARBE GELDİ!..

Ciner Grubu'nda ve HaberTurk gazetesinde neler oluyor? Kimler arasında iktidar mücadelesi var?

Özay Şendir'in Haberturk'ten istifa etmesi Ciner'deki iktidar kodlarını çözmek açısından çok önemli.

Habertürk gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı'nın en yakın arkadaşlarından, yıllarca beraber çalıştığı Özay Şendir'in istifa etmesi Ciner Grubu'ndaki iktidar kodlarını çözmek açısından çok önemli. Şendir, pazartesi günü Habertürk'e giderek kendisinin kurumla bağını sona erdiren son imzayı da atacak ve ayrılacak.

Şendir'in istifası patron Turgay Ciner'in yeni düzenleme talepleri doğrultusunda geldi... Haber merkezinin bir başkasına bağlanmasını, Şendir'in ikinci sayfadaki yazılarının da ekte yayınlamasını istedi Ciner. Kenan Tekdağ da bu karara onay verdi ve durum Fatih Altaylı'ya bildirildi.

Fatih Altaylı, bunun bir geçiş dönemi olduğunu anlatıp Özay Şendir'i ikna etmeye çalışsa da sonuç alamadı. Ve patronajın isteğiyle Genel Yayın Yönetmeni'nin sağ kolu kesilmiş oldu.

Ciner Grubu'nun patronlar katında bu istifa Fatih Altaylı'nın gücünün tırpanlanması olarak yorumladı. Operasyonun tamamen Altaylı'nın rızasının dışında gelişmesi de bu tezi güçlendiriyor.

Medya kulisleri, ilk günden beri Habertürk'te hiçbir zaman su yüzüne çıkmayan ama hissedilen Kenan Tekdağ-Fatih Altaylı geriliminin en bariz işareti olarak bu istifayı yorumluyor.

Bu neşter darbesine karşılık hala grubun en güçlü adamı konumundaki Fatih Altaylı'nın mevcut gücünü tescil ettirmek için nasıl bir strateji izleyeceği de merak konusu...

Odatv