Medya
08 Mar 2009 16:53 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 13:35

HABERTURK,MEDYA TARİHİNE,TAM SAYFA HAVA DURUMU VEREN GAZETE OLARAK GEÇECEK!..RADİKAL YAZARI FENA BOMBALADI!..

Yazarı yok, eyvallah, aman aman özel haberi de yok, hadi ona da peki, ama asıl bu gazetenin tavrı yok. E o zaman niye varsın?

Haberturk´e rakip


Yazarı yok, eyvallah, aman aman özel haberi de yok, hadi ona da peki, ama asıl bu gazetenin tavrı yok. E o zaman niye varsın?
- Evet yaa, kimden tarafsın?
- E kâğıdı güzel!
- Kâğıdı için gazete alınır mı yaa?
Bir haftadır bu minvalde geçen konuşmalar sırasında hep aynı hikâyeyi anlattım:
Türkiye'nin en güzel, en havalı kadınlarından biri, bir gün beni küçük kızıyla tanıştırıyor:
- Aşkım, bu abla kim biliyor musun? Hani benim kuşlu gazetem var ya, hani böyle adının yanında mavinin üstünde uçan beyaz kuş var ya, hani ellerimizi kirletmediği için, hani kara kara, pis pis boyamadığı için çok sevdiğimiz o gazete var ya, bu abla işte orada yazıyor!
Radikal'i kuşu için alanın, kuşesi için duyacağı coşkuyu varın siz hesap edin.
Benim artık ne olursa olsun yanında, yamacında çalışmayacağım gazeteciler, hali hazırda bu pozisyonda olan, ex ya da potansiyel yayın yönetmenleri var. Kimi kişisel, kimi ortaya karışık yalanlar, vakti zamanında saptanmış karakter bozuklukları. Birtakım başka şekil adamlar, başka model kurumlar. En ufak bir 'acaba?' nevinden gıdıklanmam olamaz.
Ama oralarda çalışan da bir sürü tanıdık var, daha geçen hafta bende yatıya kalan bir ahbabım var! O kadar uğraştılar, heves yaptılar, kötü hissetsinler istemem, işsiz kalsınlar hiç istemem.
Kıymeti kendinden menkul medya ahkâmcılarının oyun alanına girmeyelim, ama iyi kötü 30 senelik gazete okuru olarak şunu pek anlamadım: İnsan tek gazete sokacaksa evine, o neden Haberturk olsun? Ne diyor bu gazete bize?
Ama şunu anladım galiba: Tavrı için, tarafı için, haberi, yorumu, yazarı, sayfa düzeni, imajı, kuşu için alınabildiği gibi bir gazete; kâğıdı, ebatı ve matruşkalığı sebebiyle de
tercih edilebiliyor!
Bizim işyerine her gün onlarca, bazı gün lafın gelişi değil gerçekten yüzlerce zarf ve paket gelir. Açınca içini: Dağ gibi kâğıt çöpü.
En fuzulisinden kitapçıklar, kataloglar, dosyalar, bültenler, bazen hard cover müessese gazlamaları...
Yanar döner, lame/dore, laklı kapaklar... Bilmem kaç gramlık kuşe kâğıtlar... Çift sayfa açılmış ceple çekilmiş zavallılıkta fotoğraflar... Üç-beş satırla geçiştirilmiş sayfalar...
Yeni gazetedeki bazı sayfalarla bu zarfların muhteviyatına karşı hissettiklerim aynı: Kâğıt israfı. Haberturk, medya tarihine, tam sayfa hava durumu veren gazete olarak geçecek!
Fakat W dergisinin son sayısını görünce, acaba dedim bunların Turgay Ciner'den daha mı çok parası var sokağa saçacak?
Zira dergideki Madonna çekimi sayfa 246'da başlıyor ve 292'de bitiyor! Arada hiç ilan yok. Yani brüt değil, net 46 sayfa!
Üstelik de Steven Klein'in Rio de Janeiro'da fotoğrafladığı Madonna'nın Madonna olduğunu çok az karede görüyorsunuz. Çoğu ya sırttan çekilmiş ya da saç kalabalığının içinde mümkün değil teşhis edilemez halde Madonna.
Sonra aklıma geldi ki W dergisi, şimdi Doğuş'la anlaşan Conde Nast grubunun. Vogue, Vanity Fair, GQ, Conde Nast Traveler, The New Yorker, Details, Wired filan var ya, onlarla kardeş. Yani evet, çok paraları var!


Nur Çintay/Radikal