Televizyon
24 Oca 2020 14:29 Son Güncelleme: 24 Oca 2020 16:06

Habertürk TV'de 'iç savaş' altyazısı kelle aldı!

Habertürk TV'de yayınlanan "Gerçek Fikri Ne?" isimli tartışma programında kullanılan bir KJ krize neden oldu.

Habertürk TV'de, 18 Ocak günü yayınlanan Eren Eğilmez'in sunduğu "Gerçek Fikri Ne?" isimli programda kullanılan "Türkiye yönelik iç savaş iddiaları" KJ yazısı nedeniyle bir editörün işine son verildi.

Tepki çeken KJ yazısı sosyal medyada da tartışma konusu olmuş, siyaset bilimci Murat Yılmaz ile programın sunucusu Eren Eğilmez Twitter'da polemik yaşamıştı.

Yılmaz programdan ekran görüntüsü paylaşarak, "Hangi ülkede "Ülkemizde iç savaş çıkar mı?" diye KJ yazılır, o ülkenin merkez medyasında böyle tartışma açılır?" ifadelerini kullandı.

Eren Eğilmez'den tepki

Sunucu Eren Eğilmez ise, Murat Yılmaz'ın paylaşımını alıntılayarak tepki gösterdi. Eğilmez, Yılmaz'ın paylaşımını alıntılayarak şu ifadeleri kullandı:

"Toplumun tüm kesimlerini bilinçli bir farkındalıkla oyun bozucu olmaya davet eden ve değerli katılımcıların katkılarıyla da bu amacın hasıl olduğu bir programın içini, programda hiç kullanılmamış bir KJ'yi de uydurarak, boşaltmaya kalkmaktaki amacınız nedir?"

Sosyal medyada yaşanan bu polemiğin ardından Medyaradar'a gelen bilgilere göre, programın editörü Erhan Kemal Özmen'in görevine son verildiği ortaya çıktı.

 İşte o polemik: