Gündem
23 Mayıs 2012 18:34 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:41

HABER 7'DE YOLLARI AYIRAN FOTOĞRAF!

"Hani müminler olarak iyiliği emretmek ve de kötülükten vazgeçirmek gibi bir görevimiz vardı. Ona ne oldu?"

Kadın-erkek ilişkisine dair konularda cesur yazılarıyla beğeni toplayan Sema Maraşlı, Papa 16. Benediktus ile Mısır’ın El-Ezher Camii İmamı’nın fotomontajlı öpüşme fotoğrafını manşetten yayınladığı için Haber7.com ile yollarını ayırdı. Maraşlı’nın yazıları başta feminist gruplar olmak üzere, Haber7’nin aykırı yazarı Esra Elönü’yü hayli rahatsız ediyordu.

Maraşlı, sitesinden yaptığı açıklamada "Haber 7’nin montajla oluşturulmuş o çirkin fotoğrafları yayınlaması beni fazlasıyla üzdü ve tepki verme ihtiyacı durdum. Orada dursaydım büyük bir yanlışı kabul etmiş ve desteklemiş olacaktım... " dedi.

"İbrahim bey (Haber7 Yayın Yönetmeni) beni aradığında da ne kadar doğru bir karar verdiğimi anladım. İbrahim bey yaptıklarının yanlış olduğunu kabul etmek yerine, yaptıklarını savunmayı ve beni eleştirmeyi tercih etti. " diyen Maraşlı, Haber7 yönetimine "Hani müminler olarak iyiliği emretmek ve de kötülükten vazgeçirmek gibi bir görevimiz vardı. Ona ne oldu?" diye sordu.

Maraşlı, şöyle devam etti: "Sadece Haber 7 değil muhafazakar insanların kurduğu haber sitelerinin pek çoğunda böylesi olmasa da uygunsuz giyinmiş kadın bedenini sergileyen fotoğraflar yayınlanıyor. Bunun nedenini çözebilmiş değilim. Sebebi tıklanma sayılarını artırarak reklam paylarını büyütmek de nedeni ne? Her dindarın içinde bir sapık var diye mi inanıyorlar acaba? Dindar insanlar öyle görüntüleri görmek isteseler zaten başka siteleri takip ederler. Alternatif çok.

O görüntülerden hoşlananlar da zaten bu muhafazakar siteleri takip etmiyorlar. Dindar insanların o fotoğrafların olduğu haberleri tıklama nedeni çoğu zaman atılan dikkat çekici başlıklar. Bir de muhafazakar insanların sitesi olması sebebi ile oluşan güven. "Bizimkiler yaptıysa bir hikmeti vardır." düşüncesi. Yoksa kadın fotoğrafları değil, diye düşünüyorum. Aslında bu yayınların devamının nedeni biziz. Tepkilerimizi göstermediğimiz için. Her şeye rağmen bu siteleri tıklayarak onlara destek olduğumuz için. Onlar da "Demek ki okuyucularımız bunları istiyor." diyerek yayınlara devam ediyorlar."





Konuta KDV zammı geliyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kentleri İzleyecek

Kentsel Dönüşümün İlk Hedefi 6 Milyon Konut

Bülent Arınç: TOKİ’nin Alanını Daraltmamız Lazım Çok Açıldı

Dome Residence’da teslimler Eylül 2012’de

Sarphan Finans Park Ataşehir’e değer katıyor!

Bir Sene Sonraki Evinizi Şimdiden Görmek İster Misiniz?

Ilıksu Yaşamkent Zonguldak’ın Çehresini Değiştiriyor

Canan Evleri’nde Hemen Teslim Konutlar

14 Özel Eğitim Alanı Açık Artırmada

TOKİ kentsel dönüşümü nasıl gerçekleştiriyor?

İnşaat sektörü KDV için ortak öneri sunacak!

Gayrimenkul Zirvesi sektörün nabzını tuttu!