Gündem
24 Eki 2018 14:09 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:56

Gürkan Şef'ten açıklama: O restoranın benle alakası yok!

'Etin jönü’ olarak bilinen Gürkan Şef, Suudi Arabistan'a götürdüğü 6 Türk aşçıyı ortada bıraktığı yönündeki iddialara açıklık getirdi.

Gürkan Topçu'ya ait ünlü et restoranı Gürkan Şef'in Mekke şubesi olduğu iddia edilen bir restorana geçtiğimiz yıl çalışmak için giden 6 Türk aşçı, Suudi Arabistan'da mahsur kalmıştı. 

İşçilerin Gürkan Topçu’yu hedef alan suçlamaları sonrası bugün Gürkan Şef’ten bir açıklama yapıldı.
Söz konusu restoranın ‘franchise’ olduğunu belirten Gürkan Şef, şu ifadeleri kullandı:

Bugün bazı basın organlarında çıkan haber üzerine açıklama yapma ihtiyacı doğmuştur.

Mekke'deki restaurantın sahibi ben değilim, olayda adı geçen Mekke restaurantı, franchise'dir, sahipleri Mekke'lidir, benim bu dükkânda hiçbir hissem yoktur, ortaklığım yoktur. 

Olayda adı geçen işçileri Mekke'ye ben götürmedim, işe ben almadım, o sözleşmeleri onlara ben imzalatmadım. Mekkelilerle kendileri doğrudan anlaşıp orada işe başladılar.

Konunun benim şahsım ve benim kendi işyerimle hukuksal /çalışan/işveren ilişki ve bağı olmamasına rağmen ve olayla benim ilgim olmamasına rağmen bu arkadaşların şahsıma yönelik asılsız beyanlarını kabul etmek mümkün değildir. 

Sonuç olarak işçi arkadaşlarımızın bahsettiği konuyla alakalı olarak sadece bilgi almak ve kısa sürede sonuçlanmasını beklemek durumundayım. Bu arada yazılı, görsel basında, sosyal medyada asılsız ve/veya maksatlı, saptırma haber yapanlarla ilgili de Avukatım aracılığıyla hukuki haklarımı koruduğumu belirtmek isterim. Saygılarımla.