Gündem
24 Tem 2010 16:55 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:29

GÜNEYDOĞU'DA KAÇIRILMAYI İSTEYEN GAZETECİ KİM?

Posta Gazetesi Ankara temsilcisi Hakan Çelik'in sunduğu programa katılan gazeteciden ilginç sözler.

Sabah Gazetesi’nin başarılı muhabiri Mediha Olgun, 24 televizyonunda katıldığı programda “Keşke Güneydoğu’da beni kaçırsalar” ifadesini kullandı.
 
Gazze’ye yardım götüren Mavi Marmara gemisindeki az sayıda gazeteciden biri olan Mediha Olgun, Posta Gazetesi Ankara Temsilcisi Hakan Çelik’in sunduğu Hafta Sonu Moderatörü programına katıldı. Olgun, Turkuvaz Yayınları’ndan çıkan “Mavi Marmara’da Neler Oldu?” kitabıyla ilgili soruları yanıtladı.
 
Sabah muhabiri Olgun, İsrail komandolarının baskını sırasında yaşadığı ve tanık olduğu çok acı olaylara karşın önemli bir gazetecilik deneyimi elde ettiğini söyledi. Yaşanan korkunç olaylara rağmen İsrailliler ile Türk halkı arasında bir sorun olduğuna inanmadığını söyleyen Mediha Olgun, İsrail’in Türkiye’yi kazanmak için adımlar atacağına inandığını ifade etti.
 
Hakan Çelik’in “Pek çok kişi için bir kabus olan uçak kaçırma, gemi kaçırma gibi olaylar gazetecilik açısından sıra dışı bir çalışma ortamı yaratabilir” ifadesi üzerine Mediha Olgun “Böyle bir tecrübeyi bir kez daha yaşamak isterim, keşke Güneydoğu’da görev yaparken beni kaçırsalar ve dağlara giderek olup bitenleri haberleştirebilsem” diye konuştu.
 
Hakan Çelik’in “Aman kaçırmasınlar, kaçırılmadan da oralarda gazetecilik yapmak mümkün olur” diyerek söze girmesine rağmen Mediha Olgun “Mesleğini yerine getirirken karşılaştığı tehlikelerden korkmadığını” vurguladı.