Medya
30 Eki 2013 13:12 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:43

GÜNERİ CİVAOĞLU'NUN SARIGÜL HESABI ŞAŞIRTTI!

Türk basınının duayen isimlerinden Milliyet Gazetesi yazarı Güneri Civaoğlu, dünkü köşe yazısı ile şaşırttı.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile ilgili bir yazı kaleme alan Civaoğlu, Sarıgül’ü 1987 yılında ’’’Genç bir gazeteci ve Hukuk Fakültesi öğrencisiyken tanıdım’’ diye yazdı. Ancak 1939 doğumlu olan Civaoğlu, 1987’de 48 yaşındaydı.

Civaoğlu ’’Sarıgül’e yumruk şansı’’ başlıklı yazısında ’’Mustafa Sarıgül’ü ilk kez Meclis’te yumruk yediği gün tanıdım.  Hukuk Fakültesi öğrencisi ve genç bir gazeteciydim. Parlamento muhabiriydim. (...) ANAP’lı bir milletvekili, o gün bu vesileyle adının Mustafa Sarıgül olduğunu öğrendiğimiz o güleç yüzlü genç milletvekiline yumruğu patlattı.Böylece Sarıgül daha milletvekilliğindeki ilk gün bir anda ismini tanıttı’’ diye yazdı.
 
Sarıgül’ün TBMM’de yumruklanma olayı 14 Aralık 1987 günü meydana gelmişti. Meclis’in açılışında katip üyelik görevini yapan İstanbul milletvekili Sarıgül, bir tartışma sonrası ANAP’lı Nurhan Tekinel tarafından yumruklanmıştı. Civaoğlu da yazısında Sarıgül’ü bu olayla tanıdığını belirtti ve o sırada ’’Genç bir gazeteci ve Hukuk Fakültesi öğrencisi olduğunu’’ yazdı.
 
Ancak bugün 74 yaşında olan Civaoğlu, Sarıgül’ün yumruk yediği 1987 yılında 48 yaşındaydı. Show TV’de ’’Yok Böyle Dans’’ yarışmasına da katılan Civaoğlu bu yazısını okuyanlara, ’’Onun gönlü genç’’ dedirtti.