Gündem
20 Şub 2013 15:29 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:02

GÜLTEN KAYA'DAN RADİKAL'E O SES TÜRKİYE MESAJI!

Radikal'de iki yazarın kaleme aldığı iki farklı görüşe Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya'dan da yanıt var.

O ses Türkiye yarışmasında Ahmet Kaya şarkıları söyleyerek birinci olan Mustafa Bozkurt hakkında Radikal’de iki yazarın kaleme aldığı iki farklı görüşe Ahmet Kaya’nın eşi Gülten Kaya’dan da yanıt var.

Burak Kuru köşesinde "Üzgünüm ama önceki gecenin muzaffer şarkıcısı Mustafa Bozkurt da bize enteresan geldiği için birinci oldu. Yoksa Ahmet Kaya şarkısı söyledi diye seçmedik onu. Çünkü Ahmet Kaya şarkıları sadece Ahmet Kaya’nın sesinde güzel. Çünkü Kaya aynı zamanda iyi de bir şarkıcı..." derken Koray Çalışkan farklı bir yorum yapmıştı.

AHMET KAYA YAŞASAYDI ACUN’A NE DERDİ

Mustafa için SMS ile oy kullandığını anlatan Çalışkan şunları yazmıştı:

"13 yıl önceki Şubat gecesi yılın yıldızı ödülünü aldıktan sonra Ahmet Kaya “Ben ağlayamam bilirsin, yüzümü döker giderim” dizelerini söylemişti. Gitti de. Dönmeden.

Gelelim esas soruya: Eğer Ahmet Kaya yaşasaydı, birinci olan Mustafa Bozkurt’u Ahmet Kaya şarkıları söylemesi ve bu şarkılarla final programına katılması için yüreklendiren Acun’a ne derdi?

Bence “Sağ ol gözüm, sağ ol” der geçerdi. Karadeniz’e gider, Sırrı Süreyya Önder’in arabasına binerdi."

GÜLTEN KAYA’DAN ÇALIŞKAN’A MESAJ

Gülten Kaya Koray Çalışkan ’a bir sms atarak "Günaydın, yazının son cümlesi o kadar sahici ki... Evet, Ahmet Sırrı Süreyya’nın aracında olurdu. Bu kadar doğru bir algıya teşekkür etmemek olmaz! Sevgiler" dedi.

Bu mesajın üzerine Radikal.com.tr’nin ulaştığı Gülten Kaya konu ile ilgili görüşlerini şöyle anlattı:

"O ses Türkiye yarışması ile ilgili iki farklı yorumu okudum. İkisinde de haklı noktalar var. Ancak beni daha çok Koray Çalışkan’ın son cümlesi ilgilendirdi. Ahmet yaşasaydı bugünlerde Karadenize giden ve orada linç edilen Sırrı Süreyya ve arkadaşlarının yanında olurdu. Onların Karadeniz’e gitme amaçları belli, Ahmet’te onların yanında olurdu. Yarışmada çok güzel sesler vardı bu yarışmanın yurtdışı formatlarına da çok güzel sesler katılıyor. Mustafa yarışmada Ahmet Kaya repertuarı seçmiş. Ahmet Kaya’nın şarkıları sahici ve herkese dokunan şarkılar bu sebepten böyle bir yarışmada Ahmet Kaya şarkıları söylemek çok mantıklı. Mustafa’nın Ahmet Kaya şarkılarından bir repertuar oluşturması Türkiye’de uzun yıllardır bu şarkıları dinleyemeyen ve bu şarkılara ihtiyaç duyan insanları heyecanlandırdı. Ahmet Kaya’yı sevenler Mustafa’yı da destekledi. Ben bunun kötü bir şey olduğunu düşünmüyorum. Ancak Burak Bey’in de Koray Bey’in de yorumlarında doğru noktalar olduğunu düşünüyorum."