Gündem
12 Ağu 2016 10:26 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:27

Gülen’in ‘sohbet’ine katılan Hakan Ünsal: Hakan Şükür'ü o gün sildim

CNN Türk'te yayınlanan Türkiye'nin Gündemi programına telefonla bağlanan Galatasaray'ın eski yıldızı Hakan Ünsal, önemli açıklamalarda bulundu.

Fethullah Gülen’in ‘sohbet’ine katıldığı ortaya çıkan Galatasaray’ın ve milli takımın eski oyuncularından Hakan Ünsal, safiyane niyetlerle tanıştığı bu yapıdan eşinin sayesinde uzaklaştığını söyledi.

Odatv tarafından yayımlanan ‘sohbet’ görüntülerinin ardından, CNN Türk’te Gülen Cemaati’nin futbol dünyasıyla ilişkisinin tartışıldığı ‘Türkiye’nin Gündemi’ programına bağlanan Ünsal, özetle şunları anlattı:

Yol gösterecek birilerini arama ihtiyacıyla beraber…

“Tamamen safiyane niyetle dinimizi öğrenmek, hayatımızı düzenlemek, kötü alışkanlıklardan uzaklaşma amaçlı, böyle bir niyetin içindeyken bu yapıyla karşılaştık.

(‘Takım içinde mi karşılaştınız bu yapıyla?’ sorusu üzerine) Galatasaray’a geldikten sonra oldu zaten. Hem yaşımızın küçük olması genç olmamız, hem ortamı bilmiyor olmamız, şehri bilmiyor olmamız, bize yol gösterecek birilerini arama ihtiyacıyla beraber, takımdaki ağabeylerle beraber zaten doğal olarak karşılaştık.

Tanıştık, sohbetlere katıldık ve böyle devam etti

O zaman İsmail (Demir) ağabey vardı. Onunla beraber, o büyüktü zaten. Zaten bilirsiniz, hiyeraşik düzen vardır takımlar içerisinde de. Bunu bu yapıyla ilgili söylemiyorum. Genelde de o zamanlar bir ağabey-kardeş ilişkisi vardır ve takımdaki büyük ağabeyler her zaman, bu kariyerli de olabilir, yaşı büyük de olabilir, onun bir ağırlığı vardır takımda ve saygı duyulur. Dolayısıyla o şekilde zaten tanıştık ve sonrasında da bu sohbetlere zaten katıldık ve böyle devam etti sonra.

Eşimin telkinleriyle anlamaya başladım

Kopuş sürecimi başlatan da evliliğim oldu. 1998 yılındaki evliliğimden sonra ben, çünkü hanımım bu yapıyla hiç alakası olmayan, tamamen dışında, onun telkinleriyle onun bir şey anlatmasıyla anlamaya başladım.

Futbolculuğumdan şüphe ederim

(‘Cemaatin Galatasaray’ın o dönem kazandığı şampiyonluklarda etkisi var mıydı?’ sorusu üzerine) O zaman ben futbolculuğumdan şüphe ederim. Biz o zaman çok kötü futbolcuyduk, kötü futbolcu olduğumuz halde şampiyon olduk demektir, ben bunu kabul etmem.

Para verildi ama…

(‘Hiç himmet ödediniz mi?’ sorusu üzerine) O zamanlar tabii ki verildi ama bize şu söyleniyordu; fakir bir öğrenci var onun okuması için yardım edelim veya kurban kesilecek deniliyordu.

İlişkimi kestim ya da mesafe koydum

Dershane olaylarının başladığı dönemde uzak yakın bütün insanlarla ya ilişkimi kestim ya da mesafe koydum.

UEFA Kupası’nı da mı böyle aldık?

O dönemki şampiyonluklar için insanlar bir şeyler üretmeye çalışıyorlar da UEFA Kupası’nı da mı böyle aldık, dünya üçüncüsü de mi böyle olduk?

Hakan Şükür’ün istifası samimi gelmemişti

Ben Gezi olaylarından sonra Kazlıçeşme'deki mitinge giderek safımı belli etmeye geldim dedim. Benim o günden bugüne duruşumda hiçbir değişiklik yok. Bu dersane olaylarından sonra uzak-yakın ya ilişkimi kestim, ya da mesafe koydum. En son Hakan Şükür'ü 17 Aralık sabah aradım. Niçin istifa ettiğini sormak için. Çünkü çok samimi gelmedi işin açıkçası. İnanmadım zaten ama dediğim gibi o gün bugündür ilişkiyi kestim hiç görüşmedim