Medya
24 Ağu 2011 14:29 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:43

GÖZÜMLE GÖRMEDEN BATI BASININA İNANMAM, SİZDE İNANMAYIN!

Cüneyt Özdemir, dün gazetelerin tamamında yer alan Seyf-ül İslam tutuklandı haberinin yalan çıkmasına şaşırmamak gerektiğini ileri sürüyor.

Batı basınının geçtiği her habere gözümle görüntüsünü görmeden inanmam. Siz de inanmayın.
Radikal yazarı Cüneyt Özdemir, Kaddafi’nin oğlu Seyf-ül İslam ile CNN adına yaptığı röportaj ile dikkatleri üzerine çekmişti. Trablus’a özel bir uçakla gidip Seyf-ül İslam ile görüşen ve sadece Türk değil dünya medyasını atlatmayı başaran Özdemir, dün gazetelerin tamamında yer alan Seyf-ül İslam tutuklandı haberinin yalan çıkmasına şaşırmamak gerektiğini ileri sürüyor.

Özdemir Batı medyasının propaganda için yalan habere başvurduğunu, doğru haberleri çarpıttığını, psikolojik savaş yürüttüğünü ileri sürdüğü yazısında şunları yazdı:

Biz cevval bir gazetecilik tartışmasını içimizde yürütürken Batı basını bilmeyerek ama çoğu zaman da bilerek yalan haber yazıyor. Hatta doğru haberleri çarpıtıyor. Psikolojik savaşın bir unsuru olarak kullanıyor.

En son bu Batılı haber kaynaklarının bu tür haberleri Suriye’de yaptığını somut olarak Suriye’deki Türk gazeteciler yazıp çizmişti, şimdi de Libya’da benzer bir senaryo hayata geçiriliyor.

Hatırlarsınız şu anda caddelerin isyancıların bastığı Trablus’ta Seyf-ül İslam Kaddafi ile son röportaj yapan gazetecilerden biriydim. O röportajda bana "Burada yaşadık, burada öleceğiz; kaçmayacağız" demişti. Kaddafi kaçar mı bilmem ama Batı basınının geçtiği her habere gözümle görüntüsünü görmeden inanmam. Siz de inanmayın.