Gündem
03 Ağu 2023 14:03 Son Güncelleme: 03 Ağu 2023 14:44

'Görevimiz Tehlike' çekimleri onun yüzünden iptal oldu: Açıklamaları pes dedirtti

Görevimiz Tehlike filmi için keşif yapan ekibin görüntülerini paylaşan esnaf, önce 'çalışanım paylaştı' dedi, aynı esnaf üç gün sonra, 'görüntüyü çeken başka esnaf, dükkanımın kameraları değil' dedi.

'Görevimiz Tehlike' filminin yönetmeni Christopher McQuarrie, ekibiyle birlikte çekim mekanı arayışı için Tarihi Yarımada'da incelemeler yaptı. Pazar günü kapalı olan Kapalıçarşı, incelemeler için özel olarak ekibe açıldı. Çarşı yönetiminin belirlediği birkaç kişi de Christopher McQuarrie ve ekibine gizlilik sözleşmesi çerçevesinde eşlik etti.

Kapalıçarşı esnaflarından biri pazartesi günü dükkanının kamera kayıtlarını sosyal medyaya sızdırdı. Keşif yapan ekibin görüntülerinin sosyal medyaya sızması nedeniyle gizlilik sözleşmesinin ihlal edildiği ve bu nedenle çekimlerin iptal edildiği iddia edildi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da konuyla ilgili, "Sizin duyduğunuz işin dedikodu kısmı. Biri densizlik yaptı diye her şey bir anda iptal olmaz merak etmeyin. Arada densizlik yapan kişiler olabilir onlar da kendilerini düzeltirlerse biz sonuç almaya devam ederiz. Nasıl geçmişte biliyorsunuz tam pandeminin ortasında Guy Ritchie burada bir film çekmişti. İnşallah daha büyük prodüksiyonlar da Türkiye'de çekilecek. Şimdilik bu kadarını söyleyelim. Gerçekleştikçe hep beraber öğreneceğiz zaten" diye konuştu.

Çıkan haberler sonrası görüntüleri sızdıran esnaf Sabah Gazetesi'nden İlker Gezici'ye "Görüntüleri sosyal medyadan arkadaşlarına gönderen kişi ben değilim, çalışanım" diyerek açıklamada yapmıştı.

Aynı esnaf, aradan üç gün geçtikten sonra bu kez, "Görüntüyü çekip bana gönderen başka bir esnaf arkadaşımız. Benim dükkanımın kameraları değil" diyerek yeni bir açıklama yaptı.