Gündem
07 Haz 2011 10:19 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:26

GÖP SEÇİMLERDEN BEKLENTİLERİNİ AÇIKLIYOR

Gazetecilere Özgürlük Platformu seçim öncesi basın özgürlüğü önündeki engellerin ortadan kalkması için talepler dile getirilecek.

Kurulduğu günden bu yana 3 yürüyüş ve Gazetecilere Özgürlük Kongresi düzenleyen 100'e yakın gazetecinin davasını izleyen, tutuklu gazetecileri cezaevinde ziyaret eden Gazetecilere Özgürlük Platformu (GÖP), 7 Haziran Salı günü saat 11.00'de TGC Lokali'nde bir basın toplantısı yapacak.

TGC 'ninde içinde bulunduğu 93 gazetecilik meslek örgütünün bir araya gelerek oluşturduğu Gazetecilere Özgürlük Platformu 7 Haziran Salı günü saat 11.00'de tutuklu ve tutuksuz yargılanan gazetecilerin durumunu değerlendirecek.

Platform 65 gazetecinin tutuklu olmasını ve 4 bini aşkın yürüyen dava ve soruşturma konusunu ele alacak. Toplantıya yargılanan gazeteciler de davet edildi.

Gazetecilere Özgürlük Platformu Temsilcileri gazetecilere yönelik soruşturma, dava, fiziki saldırı, baskı ve tehditlerin giderek artmasından, gazeteci Hrant Dink ve gazeteci Cihan Hayırsevener'in öldürülmesiyle ilgili davaların seyrinden duyduğu kaygıyı dile getirecek. Çok sayıda yayın organının toplatılması ve kapatılması, karikatür ve mizah dergilerinin poşete sokulması, internet sitelerine erişimin engellenmesi, radyo ve TV kuruluşları hakkında çeşitli yaptırımlar uygulanması, gazetecilerin iş güvencesinden yoksun olması, editoryal bağımsızlık üzerinde yaratılan korku ortamını ele alacak.

Kurulduğu günden bu yana İstanbul'da 2, Ankara'da 1 yürüyüş ve Gazetecilere Özgürlük Kongresi düzenleyen 100'e yakın gazetecinin davasını izleyen, tutuklu gazetecileri cezaevinde ziyaret eden Gazetecilere Özgürlük Platformu, basın özgürlüğü konusunda atılması gereken adımları dile getirecek.