Teknoloji
28 Kas 2023 21:21 Son Güncelleme: 28 Kas 2023 21:23

Google'dan kullanıcılarına son uyarı! Hepsi siliniyor

Google, bu cuma günü milyonlarca Gmail ve bağlı hesabı silecek. Teknoloji devi, güvenlik politikasında yaptığı güncelleme nedeniyle bu kararı almıştı. İşte Google tarafından silinecek hesaplar...

ABD merkezli teknoloji devi Google, Gmail başta olmak üzere platformlarında milyarlarca kullanıcıya sahip. Geçtiğimiz mayıs ayında şirket, güvenliği artırmak ve dolandırıcılık başta olmak üzere veri hırsızlığı gibi çeşitli güvenlik tehlikelerine karşı mücadele amacıyla uzun süredir kullanılmayan hesapların silinmesini içeren yeni bir güvenlik politikası güncellemesine gitti.

Teknoloji devi konuya ilişkin açıklamasında, "Bir hesap uzun süredir kullanılmıyorsa tehlikeli olma ihtimali daha yüksektir. Bunun nedeni, unutulan veya gözetimsiz bırakılan hesapların genellikle ele geçirilmiş, iki faktörlü kimlik doğrulaması kurulmamış eski veya yeniden kullanılmış şifrelere bağlı olması ve kullanıcı tarafından daha az güvenlik kontrolü almasıdır." şeklinde bir değerlendirme yaptı.

Peki hangi hesaplar bu durumdan etkilenecek?

GOOGLE HANGİ HESAPLARI SİLECEK?

Hesapların silinmesi için verilen tarih geldi çattı, milyonlarca Google hesabı kaldırılacak. Peki, Google hangi hesapları silecek?

Öncelikle, Google yöneticisi Ruth Kricheli'nin açıklamasına göre, sadece kişisel hesapların bu güncellemeden etkileneceğini belirtelim. Yani okul veya iş hesapları gibi kişisel olmayan Google hesapları silinmeyecek.

Google, güvenlik riskini artırdığı gerekçesiyle, 24 aydan (2 yıl) daha uzun bir süredir kullanılmayan kişisel hesapları silecek. Son iki yıl boyunca kullanılmayan Gmail hesapları ve bağlı Drive, Dokümanlar, Takvim, Meet ve Fotoğraflar uygulamalarındaki tüm içerikler de tamamen silinecek.

Bununla birlikte, teknoloji devi Google, silinmesi planlanan Gmail hesaplarının sahiplerine bir bildirim göndererek kullanıcıya hesabına giriş yapması konusunda uyarıda bulunuyor.

GOOGLE GMAİL HESAPLARINI NE ZAMAN KAPATACAK?

Teknoloji devi Google, 1 Aralık 2023 Cuma günü itibarıyla 2 yıldır kullanılmayan milyonlarca kişisel hesabı tüm içerikleriyle birlikte kapatacak.

GOOGLE HESABIMIN SİLİNMEMESİ İÇİN NE YAPABİLİRİM?

Milyonlarca kullanıcı, "Google tarafından hesabımın silinmemesi için ne yapmalıyım" sorusuna cevap arıyor. İşte Google hesabınızın silinmemesi için yapmanız gerekenler...

Kullanıcılar hesaplarına erişimi kaybetmek istemiyorsa öncelikle Gmail hesabıyla bir uygulamaya giriş yapmalı. Eğer şifrenizi unuttuysanız 'şifremi unuttum' seçeneği üzerinden gereken adımları yerine getirin ve hesabınızda yeni bir şifre oluşturun.

Google / Gmail hesabınızın silinmemesi için şu yöntemlerden en az birini mutlaka uygulayın:

• Gmail üzerinden e-posta okuyun ya da gönderin,

• Google Drive'ı kullanın,

• Gmail hesabınızla YouTube'a girin ve video izleyin,

• Google hesabınızla bağlanarak Google Play Store'da uygulama ya da oyun indirin,

• Gmail hesabınıza bağlı şekilde Google Search (Arama) kullanın,

• Üçüncü taraf bir sitede "Google ile Oturum Aç" seçeneğini kullanın.

ETİKETLER
#google #hesap #e-posta