Gündem
25 Haz 2014 16:42 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:21

Google, TV'de Apple'a rakip oluyor!

Google'ın Amazon.com ve Apple ile amansız yarışı sürerken arama motoru devi Çarşamba günü yeni bir set üstü kutusu tanıtacak

Ürünü gören kaynakların verdiği bilgiye göre şirketin Çarşamba günü düzenleyeceği geliştiriciler konferansında Google, Roku, Amazon'un Fire TV'si ve Apple'ın Apple TV'si gibi bir ürün çıkaracak.

Google'un ürünü başka bir şirketin markasıyla çıkaracağını ama ürünün film izlemek ve oyun oynamak için tasarlanan Google'ın yeni Android TV yazılımıyla çalışacağını belirtti. Kullanıcılar Android akıllı telefonlarını, tabletlerini ve diğer cihazları kullanarak kutuyu kontrol edebilecek.

Google'ın sözcüsü konuyla ilgili yorum yapmayı reddetti.

Konuyla ilgili şu ana kadar verilen detaylar Google'ın televizyon stratejisinin akıllı telefon stratejisine benzer olacağını gösteriyor.

Google ilk kez bu konferansta tanıtılacak olan akıllı saat gibi takılabilir ürünler için de aynı stratejiyi kullanacağını açıkladı. Google'ın akıllı saatleri de Android Wear adı verilen bir yazılımla çalışacak.

Google'ın Android ile çalışan Nexus akıllı telefon ve tabletler gibi Android TV ile çalışan bir set üstü kutusu tasarlamayı planlayıp planlamadığı henüz belirsiz.

Her Android cihazı Google'ın en önemli gelir üretme yöntemi olan reklam verme imkanını arttırıyor.

Android Wear ve Android TV gibi işletim sistemlerini desteklemek için Google'ın tüketicilere hitap edecek uygulamaları üretebilecek yazılım geliştirmelerini çekmesi gerekiyor.