Gündem
06 Kas 2022 17:19 Son Güncelleme: 06 Kas 2022 17:20

Göktürk’te yeşil direniş dalga dalga büyüyor!

Demirören Grubu’nun Ziraat Bankası’na borçlarına karşılık Ziraat Bankası’na devredildikten sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın devreye girmesiyle imara açılan Kemerköy’deki yeşil alanlarda talana karşı başlayan direniş 1. haftasını tamamlarken dalga dalga büyüdü. 1 hafta önce Göktürk Yeşil Kalsın Girişimi’nin çağrısıyla bir avuç bölge sakininin başladığı direniş bu gün 3 bine yakın kişinin katıldığı bir mitinge dönüştü.

Demirören Grubu’nun Ziraat Bankası’na borçlarına karşılık Ziraat Bankası’na devredildikten sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın devreye girmesiyle imara açılan Kemerköy’deki yeşil alanlarda talana karşı başlayan direniş 1. haftasını tamamlarken dalga dalga büyüdü. 1 hafta önce Göktürk Yeşil Kalsın Girişimi’nin çağrısıyla bir avuç bölge sakininin başladığı direniş bu gün 3 bine yakın kişinin katıldığı bir mitinge dönüştü. Bugünkü eyleme TÜRMOB, Baro temsilcilerinin yanı sıra CHP ve İyi Parti milletvekilleri de katıldı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener de telefonla arayarak desteklerini bildirdi.

Kemerköy giriş kapısında kurulan direniş çadırı sabahın ilk saatlerinden itibaren, “talana dur” demek için gelen Göktürk ve Kemerburgaz sakinleri ile dolmaya başladı. TÜRMOB ve İstanbul Barosu temsilcilerinin yanı sıra CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, milletvekilleri Akif Hamzaçebi, Gökan Zeybek, Sezgin Tanrıkulu, Sibel Özdemir, geçmiş dönem Milletvekili Süleyman Çelebi ve İyi Parti Milletvekili Bahadır Erdem de direnişe destek için ziyaret ettiler.

Direniş talan sona erene kadar sürecek

Göktürk Yeşil Kalsın Girişimi eşsözcüsü Gülseren Onanç, yaptığı konuşmada gelinen süreci anlatırken daha bir ay önce kurulan platformun 1 haftada binlerce kişiye ulaştığını belirterek, “Geçen hafta bir avuç kişiydik, hafta içinde yüzlere şimdi binlere ulaştık. Haklı davamız haksız işgal ve talan sona erene kadar sürecek” dedi.

CHP Milletvekili Gökan Zeybek ANAP döneminde Sarıyer sırtlarında kanunsuz bir şekilde yapılan Uyum Villaları’nın CHP döneminde yıkıldığını hatırlatarak şunları söyledi:  “Vicdanıyla karar veren hakimler geldiğinde bu hukuksuzluk da bitecek. Mahkemenin verdiği kararı 20 dakika sonra tanımıyorum diyen vali, kaymakam var. Emniyete soruyorum talimat yukarıdan diyor, kaymakama soruyorum talimat yukarıdan diyor, valiye soruyorum talimat yukarıdan diyor. Biz asıl o yukarıdakini değiştireceğiz”

Haydut gibi girdiler

İyi Parti Milletvekili ve Kemerköy sakini olan Prof. Dr. Bahadır Erdem de yaptığı konuşmada, “Ben sadece bir İyi Partili olarak değil, 3 tane kızını burada okutan bir baba olarak konuşuyorum. Tüm bu yaşananlar tek adam rejiminin sonucu. Tüm Türkiye, medyanın Demirören’e nasıl verildiğini öğrendi. Burada büyük bir suç işleniyor. Hukuksuzluğu güya seçim öncesi hukuki hale getirecekler. Haydut gibi girmelerinin cezasını çekmezlerse bana da Bahadır Erdem demesinler” dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da, 13 yıl önce Gezi Direnişi’nin bir avuç duyarlı insanın öncülüğünde başlayarak tüm tüm Türkiye’ye yayıldığını belirterek, o direniş olmasaydı bugün Gezi Parkı’nın yerinde bugün bir beton yığını AVM’nin dikilmiş olacağına dikkat çekti.

Eylem STK ve siyasi parti temsilcilerinin kanunsuz şekilde yıkılan ve iş makinaları sokulan alanları incelemesiyle sona erdi.

ETİKETLER
#Göktürk #demirören