Gündem
06 Haz 2013 16:13 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:12

GEZİ PARKI KONSERİ İPTAL EDİLDİ!

Grup Yorum üyesi Cihan Keşkek bu akşam Taksim'de düzenleneceği belirtilen konserin iptal edildiğini açıkladı

Grup Yorum üyesi Cihan Keşkek bu akşam Taksim’de düzenleneceği belirtilen konserin iptal edildiğini, sanatçıların siyahlar giyinerek Galatasaray’dan Taksim’e yürüyeceğini açıkladı.


Taksim Gezi Parkı Derneği Genel Sekreteri ve Taksim Dayanışması Dernek Temsilcisi Mustafa Nogay "bugün konser yapmıyoruz, anma yapıyoruz. Dünya sanatçılarının biraraya geldiği sanatçılar inisiyatifi Gezi Parkı’nda olmaya devam edecekler. Sanatlarını da protesto için icra edecekler. Ancak bugün konser yok. Ölümlerimizi ve yaralanan dostlarımızı unutmayacağız." dedi.

Taksim Gezi Parkı’nda verileceği açıklanan ve Sezen Aksu, Grup Yorum, Yavuz Bingöl, Kubat, Mor ve Ötesi, Duman, Can Bonomo,Onur Akay ve Sertap Erener gibi sanatçıların katılacağı konser etkinliğine sosyal medyada tepkiler bir süredir devam ediyordu.

Direnişi destekleyenler ölüler ve ağır yaralılar varken şenlik şeklinde gösteriler yapmanın doğru olmadığını söylüyorlar. Bu tepkiler üzerine Gezi Parkı’ndaki şenlik şeklindeki konserler iptal edildi. Bugün konser değil anma yapılacak. Bu şekilde gösterilerde ölenler anılacak ve yaralılara yapılan sert müdahale protesto edilecek.

Gezi Parkı eylemine destek veren birçok sanatçı ve grup bu akşam 19.00’da Galatasaray Lisesi önünde buluşacak. Oradan meydana yürüyecek olan müzisyenler saat 20.00’de Gezi Parkı’ndakilere konser verecekti.

İŞTE SEZEN AKSU’NUN AÇIKLAMALARI:

"Dünyadaki ilk gençlik devrimi bu... Orada bir şarkı söylenecekse, ben hiç kimse olarak giderek yanlarında durmak isterim. Karşılıklı bir uzlaşmaya gidecek ortak müzakere yolu olursa konser vermek düşünürüm. Ama bu çocukların şarkısı benden güçlü. Ben Gezi Parkı konserlerinde olmayacağım. Bunlar sizinle paylaşmak istedim. Bu genç çocukların önünde saygıyla eğilmek istediğimi söylemek istedim."

Sertap Erener: Bugün ve yarın gezi parkındaki konserlerin erken olduğunu düşündüğüm için katılmıyorum. Duyurularda ismim varsa dikkate almayın lütfen!

Demir Demirkan "Müzik insanları bir araya getirir ama henüz zamanı değil"


Can Bonomo: Gezi Parkı konseri için henüz erken. Ortada kutlayacak bir durum yok. Maksat İnsanları bir araya getirmekse insanlar onu kendi yaptı zaten.


Toygar Işıklı: Gezi parkı konseri sanırım iptal ediliyormuş.Doğru bir davranış.Mutlaka iyi niyetli bir hareket ama şu an zamanı değildi.

Onur Akay: Bu konserin iptal edilmesi bence hayırlı olur. Zaten İnsanlar bir araya gelerek mesajı verdi. Şarkılara gerek yok.

Tuğba Özay: Gezi parkı konseri olursa eğer Türkanlar, yayayalar, yatcaz kalkcazlar çalmaz. Barış türküleri söylenir ancak. Çok tepkiye gerek yok ..

Seda Üren: Şarkılarımızı her zaman her yerde hep bir ağızdan söyleyebiliriz; şu an mikrofona ve show’a gerek yok