Gündem
25 Eyl 2014 12:03 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:45

Gezi destekçilerine hükümet kıyağı!

Gezi Parkı olaylarına verdikleri destek ile dikkatleri üzerine toplayan Anadolu Ateşi dans topluluğuna hükümetten kıyak...

Miting meydanlarında ve basın, yayın kuruluşları aracılığı ile ‘Gezi olaylarını’ darbe girişimi, olayları destekleyenlerin ise darbeci olduğunu her fırsatta dile getiren dönemin Başbakanı ve şimdiki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın söylemlerine  karşın Diyarbakır’da gerçekleştirilecek olan Karpuz festivali kapsamında Anadolu ateşi dans gurubu ile anlaşma yapması adeta ‘Gezi destekçilerine ödül veriliyor’ imajını Diyarbakır’da yarattı.

Ozdiyabakirgazetesi.com'un haberine göre;Gezi parkı olaylarının devam ettiği dönemlerde “Taksim hiç Gezi'deki kadar güzel olmamıştı” sözleri ile dikkatleri çeken Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, Gezi parkı eylemlerine destek verdiklerini belirttikten sonra İzmir’in Alsancak iskelesinde ve Meksika’da duran adam eylemine de destek vermişti. Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da eleştirmiş, gezi olaylarının Türkiye açısından umut verici olduğunu kaydetmişti.

Hal böyle iken Gezi olaylarına destek vermesi ile adından sıkça söz ettiren Anadolu ateşi ve genel sanat yayın yönetmeni Mustafa Erdoğan’a Gençlik, Spor bakanlığının ‘Malazgirt projesi kapsamında yüklüce bir ödeme yaptığı, ayrıca Diyarbakır’da 25 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek olan Karpuz festivalinde yaklaşık 500 Bin lira karşılığında gösteri ücreti ödeneceği öğrenildi.
Diyarbakır’da gerçekleştirilecek olan Karpuz festivali ile ilgili tanıtım sırasında yapılan propagandalarda  Anadolu Ateşi’nin gösteri yapacağı yorumları özellikle Diyarbakır Ak Parti kanadının olumsuz eleştiriler yapmasına neden oluyor. Yapılan eleştiriler arasında en dikkat çekici olanı ise ‘Hükümet gezi destekçilerine kıyak çekiyor’ oldu.