Gündem
01 Şub 2012 13:58 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:17

''GELSEN NE OLUR, GELMESEN NE OLUR'' BAŞBAKAN O YAZARA SERT ÇIKTI!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin geliştirilmiş il başkanları toplantısında ünlü ABD'li yazar Paul Auster'a yanıt verdi...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son kitabı ’Kış Günlüğü’ ilk olarak Türkiye’de yayınlanan Paul Auster’ın ’’Demokrat yasaları olmayan ülkelere gitmiyorum’’ sözlerine sert dille yanıt verdi:

"Hapiste yatan gazeteciler yüzünden Türkiye’ye gelmiyormuş. Aman! Biz sana çok muhtacız. Gelsen ne olur gelmesen ne olur?"

CHP’nin ve bazı medya organlarının ’tutuklu gazeteciler’ adı altında hükümet karşıtı kampanya yürüttüklerini söyleyen Erdoğan, cezaevinde bulunan gazetecilerin ’gazetecilik suçundan değil, terör örgütü üyeliğinden’ tutuklu olduklarını söyledi ve ekledi:

"Polisleri katledenlere sırf cebinde gazeteci kimliği var diye ayrıcalık tanınmaz. Ben gazeteci kuruluşlarına sesleniyorum. İçerideki gazetecilerin taşıdıkları o kimlikleri bir araştırın bakalım."

"GELSEN NE OLUR, GELMESEN NE OLUR"

Erdoğan, yazar Paul Auster’in Türkiye’ye gelmemesine ilişkin sözlerini de şu sözlerle eleştirdi:

"Hapiste yatan gazeteciler yüzünden Türkiye’ye gelmiyormuş, Çin’e de gitmiyormuş. Aman! Biz sana çok muhtacız sanki. Gelsen ne olur gelmesen ne olur?. Kılıçdaroğlu da bu adama sahip çıkıyor. ’Onun gördüğünü bazıları görmüyor’ diyor. Tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş. Bu yazar en son 2010’da İsrail’e gitmiş. Güya İsrail demokrat, laik, insan hak ve hürriyetlerinin sınırsız olduğu bir ülke.

AMERİKALI YAZAR AUSTER’E "CAHİL ADAM"

Sen ne cahil bir adamsın. İsrail tam bir din devleti. Gazze’de bombalar yağdıran bunlar değil mi? Tabi bizdeki Kılıçdaroğlu görmezse onlar da görmez. Nasıl oluyorsa İsrail’deki hak ihlallerini görmüyorlar. Bu yılki yazarlar konferansına da Auster ile Kılıçdaroğlu birlikte gider."