Gündem
13 Kas 2023 13:56 Son Güncelleme: 13 Kas 2023 15:18

Gazze için gönderilen sağlık gemileri Mısır'da!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İsrail Hamas çatışmaları devam ederken bölgedeki yaralı sivillerin tedavilerine yönelik içi sağlık ekipmanlarıyla dolu geminin Mısır'a doğru yola çıktığını açıklamıştı. Bakan Koca, gemilerin Mısır El-Ariş Limanı'na ulaştığını duyurdu.

7 Ekim'de başlayan İsrail Hamas çatışması 38. günde devam ediyor.

Gazze'deki yaralı sayıları artarken Bakan Koca, Gazze'deki yaralılar için sağlık malzemesi taşıyan gemilerin Mısır'a doğru yola çıkacağını açıklamıştı.

Süreçle ilgili son durumu aktaran Koca, gemilerin Mısır'a ulaştığını kaydetti.

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA
Dün sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Koca, Gazze için yapılan sağlık yardımlarının en büyüğünün Mısır'a varacağını duyurmuştu.

Bakan Koca, bugün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Gazze'ye yardım amacıyla gönderdiğimiz ve ağırlıklı olarak sağlık hizmetlerinden oluşan gemi, Mısır El-Ariş Limanı'na ulaştı. Sağlık hizmetleri Mısır ile ortak koordinasyon sağlanarak Gazze halkına ulaştırılacak" dedi.

Gemilerin içinde Gazze'deki yaralıların tedavisinde kullanılacak ilaç, tıbbi cihaz, 8 adet sahra hastanesi, 20 ambulans ve tıbbi sarf dail yaklaşık 500 ton yardım ekipmanı yer alıyor.

"GAZZE'DEKİ ŞİFA HASTANESİ'NDE DURUM ÇOK VAHİM"
Dünya Sağlık Örgütü bugün yaptığı açıklamada, "Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde durum çok vahim. Hasta ölümlerinde feci oranda artış var. Ne yazık ki hastane artık hastane olarak hizmet veremiyor" ifadelerini kullandı.

"GİDİCİSİN GİDİCİ"
Dün Arnavutköy'de Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Başbakanı Netanyahu için, "Türkiye olarak nasıl kendi vatandaşımıza sahip çıkıyorsak dünyadaki mazlumlara da kol kanat geriyoruz. enginizasyondan kaçan Museviler gibi Hristiyanlara da kapımızı açtık. Netanyahu yanına iki bakanının alıp basın açıklaması yapıyor. Macron'un açıklamaları rahatsız etmiş, Riyad zirvesi rahatsız etmiş. Ben ne dedim, Ey Netanyahu şu an senin iyi günün dedim. Seni daha farklı günler bekliyor. O bebeler, o yavrular, o kefene sarılmış, o anneler şehit yavrularının cesedini koklayarak yavrularını mezara götürüyor. Onların ahı seni iflah ettirmez. Gidicisin, gidicisin. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste." demişti.