Gündem
10 Ağu 2014 09:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:33

Gazetesi resmen açıkladı; Berberoğlu Hürriyet'e veda etti!

Hürriyet Gazetesi, Enis Berberoğlu'nun istifasını bugünkü nüshasında resmen açıkladı..

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu, önceki gün görevinden istifa etti.
 
HÜRRİYET'TEN OKURLARINA 
 
GAZETEMİZİN Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu, kendi arzusuyla bu görevinden ayrılmıştır. Enis Berberoğlu, herhangi bir siyasi anlam verilmemesi için bu kararını, özellikle Cumhurbaşkanlığı seçiminden önce açıklamayı tercih etmiştir. Onun bu hassasiyetine rağmen, bazı yayın organlarında ayrılışı hakkında bir dizi senaryo üretilmiştir. Alt alta yazıldığında bu siyasi senaryoların birbirine taban tabana zıt, hatta bazılarının hükümete karşı, bazılarının ise hükümet lehine olduğu görülmektedir. Bu senaryoların tümü tamamen gerçekdışıdır. Hürriyet bütün siyasi partilere eşit mesafede durmaya devam edecektir. 
 
Bu spekülasyonların Cumhurbaşkanlığı seçim atmosferinin gerginliği ile ortaya atıldığını düşünmekteyiz. En büyük teminatımız 66 yıldır sürdürdüğümüz bağımsız yayıncılık çizgimizdir. Hürriyet geçmişte olduğu gibi gelecekte de hiçbir siyasi gücün etkisinde olmadan kendi yayıncılık ilkerine sahip çıkarak yoluna devam edecektir. Sevgili okuyucularımıza duyurulur.
5 yıl önce Ertuğrul Özkök’ün yerine genel yayın yönetmeni olan Berberoğlu, önceki gün istifasını yayın ekibine duyururken şunları söyledi: “Bu göreve geldiğimde ‘Bu iş için 5 yıl yeter’ demiştim, yaklaşık 5 yıl oldu. Eğer bu istifamı seçimden sonra yürürlüğe koysaydım amacını aşan spekülasyonlara yol açacaktı. O yüzden kararımı şimdi uygulamaya koydum. Ben 60 yaşına giriyorum. Hürriyet 66 yaşında. Hürriyet gibi kurumlar için mükemmel sayılacak bir yaş benim gibi bir fani açısından aslında değişim sinyali olarak görülmeli. Hiç kimse koltuğa yapışmamalı, gençlere ve değişime yer açmalı.”