Gündem
13 Tem 2012 17:23 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:54

GAZETECİLERİN GAZETESİ GELİYOR! 9 EYLÜL'Ü KİMLER HAZIRLAYACAK?

İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin çıkaracağı 9 Eylül Gazetesi 28 Temmuz'da yayın hayatına başlıyor.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti  günlük gazete çalışmalarına başladı. İzmir Gazeteciler Cemiyeti  ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Sertel, 28 Temmuz Cumartesi günü okuyucuyla buluşacak yayının  halkımıza karşı sorumlu , doğru, dürüst tarafsız olacağını  belirtti.. Gazetecilerin gazetesi 9 Eylül’ün yayın ilkelerinden birinin “Gelecekten Hepimiz Sorumluyuz” olacağını da dile getiren  Sertel,  “Çevre, insan, sağlık önceliklerimiz” dedi. Halkın nabzını tutup onların söylemlerini sayfalara taşıyacağını, köprü görevi üstleneceğini söyleyen Sertel, “ Haberleri örtüp gizlemeden, eğip bükmeden yayınlacağız“ dedi.
 
Gazetenin, tasarımını ve yayın çizgisini  birçok büyük gazetenin okuyucuyla buluşmasında görev  alan Cafer Yarkent’in belirlediği söyleyen  Sertel,” Yazı işlerinde İbrahim Irmak, Murat Kılıçarı, Nezih Bilger, Cemal Sevgi gibi güçlü isimler görev aldı” dedi. 
9 Eylül Gazetesi’nin  gazetecilerin güvencesi olacağını, ilk etapta bir fiil 20-25 kişiye iş sağlayacağını da belirten Sertel, “Kadromuz çok büyük. İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin 810 üyesi  bu gazetenin yazarı, çizeri, muhabiri. Diğer bölgelerdeki gazeteciler, yazarlar da haber  yazı ve fotoğraflarını bizimle paylaşacak. Sayfalarımız onlara da açık olacak.  Halkımızın  farklılığımızı  görüp  bizi kartopu gibi büyüteceğine inanıyorum” dedi.