Gündem
17 Mar 2014 15:25 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:00

Gazetecilerden Valilik ve polisler hakkında suç duyurusu

Türkiye Gazeteciler Sendikası, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü ve Çevik Kuvvet Amirliği hakkında suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu öncesi açıklama yapan TGS Ankara Şube Başkanı Esra Koçak, Gezi eylemlerinden bu yana yapılan bütün eylemlerde polisin hem basın çalışanlarına hem de vatandaşlara orantısız güç kullanarak saldırdığını belirtti.

Olayları izlemeye giden kameraman ve foto muhabiri arkadaşlarının kamera ve fotoğraf makinelerinin polisler tarafından kırıldığını belirten Koçak, "Muhabir arkadaşlarımız da ağza alınmayacak küfürlerden ve şiddetten nasibini aldı. Bu saldırılar "olaylar esnasında denk gelmiştir' şeklinde açıklanamaz. Polisin basın mensuplarını bilerek hedef aldığı görüntülere de yansımıştır. Tüm Türkiye, elindeki mikrofonla basın mensubu olduğu anlaşılmasına rağmen TOMA'dan sıkılan tazyikli su ile muhabirlerin nasıl bir şiddete maruz kaldığını görmüştür" dedi.

"POLİS ŞİDDETİ HÜKÜMET TARAFINDAN DESTEKLENİYOR"

Polis şiddetinin, hükümet tarafından yapılan açıklamalarla da desteklendiğini vurgulayan Koçak, gücünü iktidardan alan polisin saldırılarını arttırdığını belirtti. Koçak, Başbakan Erdoğan'ın gerek meclis kürsüsünden gerek seçim meydanlarından yaptığı konuşmalarla meslektaşlarının hedef gösterildiğini ve birçok gazetecinin işten atılmasına ya da istifa etmesine neden olduğunu savundu.

"SORUMLULAR YARGILANMASIN"

Koçak, TGS olarak son zamanlarda Ankara'da polis şiddetine maruz kalan meslektaşları adına Ankara Valiliği, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü ve Çevik Kuvvet Amirliği hakkında suç duyurusunda bulduklarını belirterek şunları kaydetti:

"Türkiye Foto Muhabirleri Derneği ve Türkiye Haber Kameramanları Derneği de geçtiğimiz günlerde Ankara Valiliğine bir yazı yazarak sorumlular yargılanmasını talep etti. Valilikte gereğini yapacağı konusunda söz verdi. Valiliğe sözünü tutma çağrısında bulunuyoruz. Gazetecilere yönelik saldırıların cezasız kalması, yeni saldırıların önünü açmaktadır. Bu nedenle sorumlular bir an önce belirlenip adalet önüne çıkarılmalıdır."