Gündem
06 Mar 2011 19:57 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:06

GAZETECİLERDEN NEDİM ŞENER VE AHMET ŞIK'IN EŞLERİNE ANLAMLI ZİYARET

Gazeteciler, tutuklanan meslektaşları Nedim Şener ve Ahmet Şık'ın evini ziyaret etti.

Gazetecilere Özgürlük Platformu (GÖP) üyeleri, "Ergenekon" soruşturması kapsamında tutuklanan Nedim Şener'in eşini ziyaret ettikten sonra Ahmet Şık'ın eşiyle görüştü.

GÖP adına Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Genel Sekreteri Sibel Güneş, TGC Saymanı Alper Turgut ve Basın Konseyi Genel Sekteri Oktay Hududi, Ahmet Şık'ın Gümüşsuyu'ndaki evine ellerinde çiçeklerle geldi. Yonca Şık'ı ziyaret eden gazetecileri, Ahmet Şık'ın akrabaları kapıda karşıladı. Bu sırada bir grup gazeteci de Şık'ın evinin önünde "Nedim -Ahmet onurumuzdur" ve "Ahmet çıkacak yine yazacak" sloganları attı.

Gazeteciler, Ahmet Şık'ın eşi Yonca Şık'ı ziyaret ettikten sonra basın mensuplarına açıklama yaptı. TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş, "Nedim Şener'in eşinin ardından Ahmet Şık'ın eşi Yonca Şık'ı ziyaret ettik. Kendilerine moral verdik. Desteğimiz sürecek. Nedim Şener ile Ahmet Şık'ın eşleri, çocuklarına kalemle kağıdın ve yazı yazmanın tehlikeli bir şey olmadığını anlatıyorlar" dedi.

TGC Saymanı Alper Turgut ise, "Maalesef arkadaşlarımızı tutukladılar. Ama biz çok iyi bir ivme kazandık. Bu ivmeyi devam ettirtmemiz lazım. Eylemlerimiz devam edecek" diye konuştu.

Basın Konseyi Genel Sekteri Oktay Hududi de, kanunda gazetecilerin yazı yazmasının suç olmadığını vurgulayarak, "Ama anlaşılmaz bir gerekçeyle arkadaşlarımızı tutukladılar" dedi.