Gündem
07 Mar 2011 12:57 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:06

GAZETECİLERDEN GÖZALTILARA PROTESTO

Bir grup gazeteci, "Ergenekon" soruşturması kapsamında meslektaşlarının gözaltına alınmasını protesto etti.

Mersin'de bir grup gazeteci, "Ergenekon" soruşturması kapsamında İstanbul ve Ankara'da meslektaşlarının gözaltına alınmasını protesto etti.

Atatürk Parkı'ndaki Uğur Mumcu Anıtı önünde toplanan gazeteciler adına açıklama yapan Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Başkan Yardımcısı ve Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı Ahmet Ünal, gazetecilere yönelik son gelişmeleri korku ve kuşkuyla izlemekte olduklarını söyledi.

"Gazeteci, suç örgütü içine girdiyse tabii ki cezalandırılmalı" diyen Ünal, "Ancak, hayatı boyunca onlarca kitap yazmış, ülkesinin sorunlarını dile getirmiş ve kamuoyuyla paylaşmış, gelecek nesiller için yazdıklarını bırakmış gazetecilerin, tutuklanması ve 3 yıla yakın içeride kalmasını, hücrelere alınmasını şiddetle kınıyoruz" diye konuştu.

Gazetecilerin tutuksuz yargılanmasını isteyen Ünal, "Basın özgürlüğümüzü görüyor ve değerlendiriyoruz. Dünyanın en gelişmiş basın özgürlüğünün ülkemizde olduğunu iddia edenlere kameralarımızı, fotoğraf makinelerimizi ve kalemlerimizi büyük ustamızın önüne bırakarak protesto ediyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından kamera, fotoğraf makinesi ve kalemlerini Uğur Mumcu Anıtı önüne bırakarak Büyükşehir Belediyesi önüne kadar yürüyen gruptakiler daha sonra dağıldı.