Gündem
28 Oca 2024 09:10 Son Güncelleme: 29 Oca 2024 09:35

Gazeteciler müjde! Zabıta olabilirsiniz…

Gazetecilik, Mimarlık, mühendislik mezunlarına müjde… Antalya Büyükşehir Belediyesi İletişim, Mimarlık, mühendislik mezunu zabıta memurları arıyor. ABB’nin kadroya alacağı 73 zabıta arasında olmak isteyenlerin bazıları için dört yıllık üniversite mezunu olmak yeterli olmayacak. Antalya’da zabıta olmak için istenen bir diğer şart da İngilizce ve Rusça YDS’de C düzeyinde puan almış olmanız gerekiyor.

Dillere pelesenk olan ‘Beni ne doktorlar, mühendisler istedi’ sözü artık tarih oldu. Belediyeler, mimar, mühendis, gazeteci olmanın hayaliyle üniversiteye başlayan ancak mezun olduktan sonra iş bulamayan gençlere zabıta olma fırsatı sunuyor. Önceden lise mezunu şartı aranan zabıta kadrosu için şimdi dört yıllık üniversite mezunu, yabancı dil, ehliyet ve KPSS’den 60 almanız gerekiyor. 

 

73 ZABITA ALINACAK AMA…

MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’ün özel haberine göre Antalya Büyükşehir Belediyesi memur kadrosu ile çalıştırılmak üzere 73 zabıta alımı için ilan açtı. İlanda alım şartları sıralandı. İlk defa atanmak üzere zabıta memuru alım ilanına başvurular 12-16 Şubat tarihlerinde Antalya Büyükşehir Belediye Hizmet Binasında yapılacak. Başvurular sırasında sağlık ekibi gözetiminde boy ve kilo ölçümü de yapılacak. Posta ve internet üzerinden yapılan başvurular kabul edilmeyecek. ABB’nde zabıta olabilmek için KPSS’den 60 almak yeterli değil.

 

MÜHENDİS, MİMAR, GAZETECİ VE İKTİSATÇI ZABITA ADAYLARI….

ABB tarafından yayımlanan ilanda belediye bünyesine alınacak 73 zabıta memurluğu kadrosunun 56’sı dört yıllık üniversite mezunlarına ayrıldı. 56 kişi arasında olmak isteyenlerin Harita Mühendisi, Mimarlık, Şehir ve Bölge Planlama, Gıda Mühendisliği, İktisat, İletişim, İşletme, Siyasal Bilgiler, turizm gibi dört yıllık lisans programlarından mezun olma zorunluluğu bulunuyor.

Zabıta adaylarının bazılarına B sınıfı sürücü ehliyeti ve İngilizce ve Rusça YDS’de C seviyesinde puan almak yeterli. 17 tane  zabıta kadrosu için de Adalet, Halkla İlişkiler, Ulaşım, Çevre Sağlığı, gibi iki yıllık lisans mezunu olma şartı konuldu.

BOY VE KİLO ŞARTI DA VAR

Zabıta kadrosu için boy ve kilo kriterleri de belli oldu. Özel şartlara göre zabıta memuru kadrolarına başvuru yapılabilmesi için; tartılma ve ölçülme aç kanuna, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kg’dan fazla fark olmamak. Boy ve kilo tespitleri Antalya Büyükşehir Belediyesine başvuru evrakları teslim alınmadan önce yapılacaktır.

ERCAN ÖZTÜRK / ÖZEL HABER