Gündem
22 Mayıs 2014 13:48 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:12

Gazeteciler Bakan Yıldız'a sordu; İstifa edecek misiniz?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma maden faciasıyla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Taner Yıldız, Soma maden faciasıyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"İŞİN KOLAYINA KAÇIYORSUNUZ"
Bakan Yıldız bir gazetecinin, "İstifa edecek misiniz?" sorusuna yanıt vermeyerek, "İşin kolayına kaçıyorsunuz" dedi.

"BURASI DOĞAL BİR AFET DEĞİL"
Taner Yıldız'ın konuşmalarının satır başları;

"Burası doğal bir afet değil, doğal afetlerin dışında bir kusur vardır. İdari ve adli soruşturmalar devam ediyor..  İşçi temsilcisi arkadaşlarımız fikirlerini samimi olarak ilettiler. Bundan sonra görüşmelerimiz devam edecek. Kendilerine siz bu ocakların kapatılmasını ister misiniz? diye sordum. Hayır doğru tedbirlerin araştırılması karşılığında çalıştırılmalı dediler. Bize düşen Çalışma Bakanımızla beraber işçi kardeşlerimizle tekrar toplantı yapılması, oradaki şartların ihmallerin düzeltilmesi gerekiyor.

"4 ÜLKEYLE TEKNİK OLARAK ÇALIŞACAĞIZ"
4 ülkeden ABD, Almanya Rusya ve Çin en fazla kömür yoğunluğu olduğu yerlerle de teknik olarak çalışmalar yapacağız.

"ABİ KARDEŞ GİBİ KONUŞTUK"
-Bundan sonra burdaki çalışmalar iyileşecek mi?

Çalışma Bakanımızın alanına giren bölümler, atlanan noktalar bizim alanımıza giren bölümler bunların her birisini detaylarıyla konuştuk. İşçi bakan ayrımı yapmaksızın abi kardeş olarak konuştuk. 

"301 CANIMIZ GİTTİ SOMA'DA"
301 canımız gitti Soma'da ..O yüzden bunların herhangi bir şekilde takipsizliği olamaz...  En kolay olanını söylüyorsunuz bu işin aynen işletmelerde olduğu gibi... İşçi sağlığı, iş güvenliği tedbirleri

"OCAKLAR NE ZAMAN AÇILACAK"
Kömürler, bıraktığınız gibi kalmayan ocaklar. Soma ekonomisi bunu bizden talep ediyor olabilirler ama biz tedbirleri almalıyız. Sendikalar ve özel sektör de dahil olmak üzere geniş kapsamlı bir toplantı yapmak istiyoruz. 

"BU ŞARTLARDA ÇALIŞAMAZLAR"
Bu şartlarda üretim yapamazlar, bunlar iyileştirilmeden herhangi bir üretim yapmaları doğru olmaz. Eksikliklerin giderilmesi için oradaki çalışacak işçi kardeşlerimizin her zaman olacağını söylememiz lazım. Eksiklikler giderildikten sonra çalışmalıdırlar. "