Gündem
04 Tem 2023 20:39 Son Güncelleme: 04 Tem 2023 21:02

Gazeteci ve avukata korkunç saldırı! Yeşile boyayıp bıçakladılar

İnsan hakları ihlallerini araştırmak üzere Rusya'ya bağlı Çeçenistan'a giden Rus muhalif gazeteci Elena Milaşina ve avukat Aleksandr Nemov maskeli kişilerce saldırıya uğradı. Kabusu yaşayan Milaşina’nın saçlarını kazıyıp, yüzünü yeşile boyayan saldırganlar, Nemov’u ise bacağından bıçakladı.

Milaşeva ve Nemov, tutuklu Çeçen muhalifler Zarema Musayeva ve İbragim Yangulbayev ile görüşmek için cezaevine gitmek üzere yola çıktı. Milaşeva ve Nemov, Grozni Havaalanı'ndan çıktıktan kısa bir süre sonra maskeli ve silahlı kişiler tarafından önleri kesildi.

'SİZİ UYARMIŞTIK!'

Saldırganların, Milaşeva ve Nemov'a, "Sizi uyarmıştık. Buradan defolun. Artık yazmayacaksınız" diye bağırarak saldırmaya başladığı ifade edildi.

'BAŞIMA SİLAH DAYADILAR'

Milaşeva yaptığı açıklamada, "Klasik bir kaçırma olayıydı. Şoförümüzü sıkıştırdılar, arabadan attılar, bindiler, başımızı eğdiler, ellerimi bağladılar, beni orada diz çöktürdüler ve kafama silah dayadılar” dedi.

SAÇLARI KAZINDI, BIÇAKLANDI, BOYANDI...

Feci şekilde dövülen Milaşeva ve Nemov'un kol ve parmakları kırıldı, başlarından yeşil boya döküldü. Milaşeva’nın saçları kazındı, Nemov ise bacağından bıçaklandı.

Saldırganlar olayın ardından kaçarken, saldırıya uğrayan Rus gazeteci ve avukat Grozni'deki bir hastaneye götürüldü.

KADİROV'DAN SORUŞTURMA TALİMATI

Çeçen lider Ramazan Kadirov, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, olayın açıklığa kavuşması için yetkili kurumlara talimat verdiğini duyurarak, aynı zamanda olayın mutlaka aydınlığa kavuşacağını da savundu.

PUTİN'E HABER VERİLMEDİ

Kremlin Sarayı ise Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e, saldırı hakkında bilgi verilmediğini aktardı.

Nobel ödüllü Rus gazeteci Dmitriy Muradov'a ait olan ve Rusya'da yasaklanan Novaya Gazeta'da çalışan Rus gazeteci Milaşeva, insan hakları ihlallerine karşı araştırmalarını sürdürürken, Nemov ise insan hakları ihlallerine karşı birçok kişiyi duruşmalarda savunuyor.