Gündem
04 Tem 2011 20:55 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:32

GAZETECİ TARAFINDAN TECAVÜZLE SUÇLANAN DÜNYACA ÜNLÜ KİŞİ KİM?

Otel görevlisinden sonra, şimdi de bir gazeteci tarafaından tecavüzle suçlanan dünyaca ünlü kişi kim?

IMF eski Başkanı Dominique Strauss-Kahn Otel görevlisinden sonra, şimdi de bir gazeteci tarafaından tecavüzle suçlanıyor.

Fransız yazar Tristane Banon’un, IMF eski Başkanı Dominique Strauss-Kahn hakkında, 2002 yılında kendisine tecavüz etme teşebbüsünde bulunduğu gerekçesiyle dava açacağı bildirildi.
Banon’un avukatı David Koubbi, Reuters’a yaptığı açıklamada, davaya konu olan olayın 2002 yılında Strauss-Kahn’ın Paris’teki evinde yapılan bir röportaj sırasında meydana geldiğini belirtti.

O dönemde 22 yaşında olan Banon, saldırıyla ilgili olarak daha önce de kamuoyuna açıklama yapmıştı.

Koubbi, “Tristane Banon yarın Paris’te tecavüz girişimi suçlamasıyla dava açacak” dedi.

IMF Başkanı Strauss-Kahn’ın ABD’de bir otel görevlisine cinsel saldırıyla suçlanması geçmişteki seks skandallarını hortlatmıştı.

Gazeteci-yazar Banon, ABD’deki olayın patlamasının ardından Strauss-Kahn tarafından 2002 yılında cinsel tacize uğradığını iddia ederken, kadın gazetecinin avukatı David Koubbi, IMF Başkanı aleyhinde dava açmayı değerlendirdiklerini söylemişti. 31 yaşındaki gazeteci Banon, cinsel taciz iddiasını 2007 yılında katıldığı bir televizyon programında da dile getirmişti.

İnternette de yayınlanan programda Banon, Strauss-Kahn’la bir röportaja gittiğini ve IMF Başkanı’nın ısrarla elini tutmak istediğini söylemişti. Banon, “Sonu gerçekten kötü oldu. Kavga ettik. Yerlerde mücadele ettik. Ben onu tekmeledim. O sutyenimi çözdü. Kızışmış bir şempanze gibiydi” demişti.