Gündem
12 Nis 2011 21:03 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:14

GAZETECİ RUŞEN HAKKI'YA HAZİN VEDA!

Gazeteci Ruşen Hakkı'nın cenazesi Kocaeli'de düzenlenen törenin ardından toprağa verildi..

Kocaeli’de böbrek yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastanede dün vefat eden şair, yazar ve gazeteci Ruşen Hakkı’nın cenazesi düzenlenen törenin ardından toprağa verildi
 
SEKA Devlet Hastanesi morgundan sevenleri ve yakınları tarafından alınan Hakkı’nın naaşı, köşe yazarlığı yaptığı Özgür Kocaeli Gazetesinin önüne getirildi. Buradaki törene katılanlar, gazete önünde Hakkı için oluşturulan anı defterine duygularını yazdı.

Hakkı’nın çocukları ve yakınları da taziyeleri kabul etti. Buradaki törenin ardından Hakkı’nın cenazesi Fevziye Camisi’ne götürüldü. İkindi namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası Hakkı’nın cenazesi Üçtepeler Kent Mezarlığında toprağa verildi.

Camideki törene Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, siyasi parti temsilcileri, oda başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Şair, Yazar ve Gazeteci Sürekli Sarı Basın Kartı sahibi Ruşen Hakkı, yaklaşık 2 aydır böbrek yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde dün vefat etmişti.

RUŞEN HAKKI

Kütahya’da 1936 yılında doğan Ruşen Hakkı, Kütahya Erkek Sanat Enstitüsü’nden mezun olduktan sonra İstanbul’da açılan Tapulama Kursu’nu bitirdi. İzmit ve Karamürsel Tapu Müdürlüklerinde kadastro teknisyeni ve fen memuru olarak görev yaptı.

"Yollarda" adlı ilk şiiri 1954 yılında Yeşilay dergisinde yayımlanan Hakkı’nın daha sonra şiir, kitap tanıtma yazıları ve hikayeleri Türk Dili, Yeni Ufuklar, Soyut, Varlık, Yeditepe, Güney, Dost, Yansıma, Yeni Adımlar, Kıyı dergiler ile Milliyet, Yeni Ortam, Kocaeli gazetelerinde yayımlandı.

"Yunus Nadi" adına Cumhuriyet Vakfı’nın düzenlediği "Yunus Nadi Ödülü"nü 2006 yılında kazanan Hakkı’nın ayrıca şiir ve öykü dalında birçok ödülü bulunuyordu.

Türkiye Yazarlar Sendikası, İnsan Hakları Derneği, Dil Derneği, Basın Konseyi ve Edebiyatçılar Derneği üyesi olan Hakkı’nın eserleri şunlar:
"Şiir: Köprü, Yuvarlak Masa Oturumu, Hüznün Dalgın Kuşları, Dağlama, Çakmaktaşı Kav Kıvılcım, Canevimden, Üretimde Sevda.
Hikaye: Sokağın Ucu Deniz, Irmak, Kentin Konukları, Sırtı Çil Çiçeği Bahçesi Kadın, Elini Hünerle, Kuşlara Yelek Giydir, Benim Sevgili Papatyam.
Roman: Umudun Çiçeklendiği Günler.
Günlük: Bir Şafaktan Bir Şafağa"