Gündem
07 Haz 2011 16:23 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:26

GAZETECİ DOĞAN KATIRCIOĞLU SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi, Basın Şeref Kartı ve 2007 Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü sahibi, adliye muhabirlerinin duayeni gazeteci Doğan Katırcıoğlu, son yolculuğuna uğurlandı.

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Doğan Katırcıoğlu’nun cenazesi, Sultanahmet Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verildi

ALKIŞLARLA UĞURLANDI

76 yaşında vefat eden Katırcıoğlu’nu son yolculuğunda eşi Meral Katırcıoğlu, oğlu Okan Katırcıoğlu, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, eski İçişleri Bakanı Saadettin Tantan, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç ile çok sayıda meslektaşı ve seveni yalnız bırakmadı. Cenazede, Katırcıoğlu’nun tabutuna Türk bayrağı da örtüldü. Katırcıoğlu’nun cenazesi kılınan cenaze namazının ardından bir süre omuzlarda taşınarak cenaze aracına bindirildi. Katırcıoğlu’nun cenazesi defnedilmek üzere Karacaahmet Mezarlığı’na götürüldü. Sevenleri Katırcıoğlu’nu alkışlarla uğurladı.

KATIRCIOĞLU’NUN HAYATI

Doğan Katırcıoğlu, 1935 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul Erkek Lisesi’nin ardından Yüksek Gazetecilik ve Ticaret Okulu’ndan mezun oldu. Gazeteciliğe Türk Telgraf Ajansı’nda spor muhabiri stajiyeri olarak başladı. Son Posta gazetesinde polis-adliye muhabiri olarak devam etti. Gece Postası, Haber Gazetesi, Fotospor Dergisi, Günaydın, Hürriyet, Son Havadis, Akşam, Bugün , Bulvar, Cumhuriyet, Milliyet gazetelerinde muhabir, fotomuhabiri ve yazar olarak çalıştı. Katırcıoğlu’nun "Olur Böyle Vak’alar", "Yer Altında Sesler Var", "Olmaz Böyle Vakalar", "Her Mevsim Kadın", "Aşka Veda", "Kerizname", "Ayıp Sokağında Aşk", "Hayvanname", "Okulname" adlarında 9 kitabı bulunuyor.