Gündem
02 Kas 2023 16:47 Son Güncelleme: 02 Kas 2023 16:57

Gazeteci Cengiz Erdinç gözaltına alındı

Kısa Dalga yazarı Cengiz Erdinç Ayvalık'taki evinde bugün gözaltına alındı.

Organize suç, çeteler üzerine çalışan, haberler yapan ve kitaplar yazan Cengiz Erdinç, Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde gözaltına alındı.

Erdinç’in gözaltına alındığını avukat Vural Ergül duyurdu.

Gazeteci Fırat Fıstık’ın aktardığına göre Ankara’ya götürülen Erdinç’in bilgisayar ve cep telefonuna el konuldu.

Gazeteci Cengiz Erdinç 31 Ekim’de X hesabından Milli İstihbarat Teşkilatı’nın, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a rapor yazdığını, Ankara’da yedi-sekiz savcının çalıştığı “operasyonların anası” denilebilecek bir hazırlığın olduğunu söyledi:

“Daha önce de yazdım, öncelikle MİT durup durup Erdoğan’a rapor hazırlamıyor, 11 Aralık 2020 tarihinde MİT’te sınır aşanlar da dahil organize suçla ilgili bir birim kuruldu. (Sedat) Peker’in açıklamalarıyla başlayan süreç de dahil pek çok olay ve operasyon bu birimle ilişkili. İkincisi, en az iki aydan beri Ankara’da yedi-sekiz savcının çalıştığı ‘operasyonların anası’ diyebileceğimiz bir büyük hazırlık var. Bunu özellikle Bakırköy Adliyesi’ni işaret ederek defalarca telaffuz ettim, bazı mahalli idarelere, icra dairelerine kadar uzanan bir soruşturma. Çağlayan ve Bakırköy’den hiç söz etmeyen İsmail Uçar’ın dilekçesinin de bu noktada bu soruşturmalara ön almak için basına sızdırıldığını düşünüyorum. Yerel seçimler öncesi muhtemel operasyonun yıldızı kim olacak? Burada herkesin bildiği ama kimsenin sesini çıkarmadığı akçalı işler, asansör meseleleri, televizyon kanalları önlerine konduğunda Yerlikaya güzellemelerini ve o yenilen hurmaları hatırlamak gerekir. Polat Safi’nin MİT 1826-2023 başlıklı kitabı sayfa 416. Bakü’deki Zafer Töreni 10 Aralık 2020’de.”

Erdinç, gazeteci Tolga Şardan’ın gözaltına alınmasıyla ilgili X hesabından, “Yargı bu kadar paniğe kapıldığına göre demek ki durum ciddi” diye yazmıştı.